Nieuwsagentschap

Farmaceutische industrie moet klinisch onderzoek in Afrika steunen (OPINIE)

GEZONDHEIDSZORG
Alle nieuws

Meer nieuws

GEZONDHEID

De kindersterfte in de wereld is nog nooit zo laag geweest als vandaag. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van VN-kinderrechtenorganisatie Unicef.

VERKIEZINGEN

2024 wordt een mijlpaal in de geschiedenis van de democratie, schrijft politiek analist Nicholas Reece van de Universiteit van Melbourne. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis zullen meer dan vier miljard mensen in meer dan veertig landen naar de stembus gaan. Zal de democratie deze lakmoesproef doorstaan?

CONGO

Unicef trekt aan de alarmbel wegens de situatie voor kinderen in de Democratische Republiek Congo. Het land is op weg om voor het derde opeenvolgende jaar een recordaantal schendingen tegen kinderen te registreren. Het gaat daarbij om bijzonder ernstige zaken zoals seksueel geweld, moord en ontvoering.

VOEDSELZEKERHEID

Wortels, knolgewassen en bananen zijn nog niet op grote schaal ingeburgerd in Afrika. Nochtans hebben ze alle potentieel in huis om het continent een voedselzekere toekomst te bezorgen, zegt Hugo Campos, kweekspecialist en onderzoeksdirecteur bij het Internationaal Aardappelcentrum.

KLIMAAT

Europese steden grijpen steeds vaker naar natuurlijke oplossingen om zich te wapenen tegen de klimaatverandering, zegt het Europese Milieuagentschap (EEA). Negen op de tien stadsbesturen zetten in op bomen, groendaken en waterpartijen als buffer tegen overstromingen en hitte.

MENSENRECHTEN

Een internationale coalitie van mensenrechtenorganisaties slaat in een open brief alarm over het lot van jonge mannen die op het punt staan geëxecuteerd te worden in Saoedi-Arabië. De misdrijven waarvoor ze veroordeeld werden, zouden ze begaan hebben toen ze minderjarig waren.  

INHEEMSE VOLKEREN

De rush op grondstoffen voor de groene transitie wakkert landroof en onderdrukking van inheemse volkeren aan, zegt Rukka Sombolinggi van de Toraja-stam op het Indonesische eiland Sulawesi. Ze kroop in haar pen om dit onderbelichte probleem aan te kaarten.

HANDEL IN MINERALEN

De wereldwijde nood aan schone energie biedt kansen aan landen die rijk zijn aan mineralen die nodig zijn voor het maken van zonnepanelen en batterijen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo