Nieuwsagentschap

Coronavirussen tieren welig in Chinese pelsdierfokkerijen

GEZONDHEID
Alle nieuws

Meer nieuws

OLIE

De vraag naar olie vertraagt sterk, volgens de nieuwste cijfers van het Internationaal Energie Agentschap. Onder meer de “explosieve groei van elektrische wagens” en de aanleg van meer spoor in China zetten druk op de wereldwijde vraag.  

NATUURBEHOUD

Meer dan 70 procent van de inwoners uit de G20-landen is voorstander om milieuschade strafbaar te maken. Bedrijven of regeringen die de natuur of het klimaat beschadigen zouden zo voor de rechter gebracht kunnen worden.

KLIMAAT

Steden in het zuiden zijn bijzonder kwetsbaar voor extreme hitte omdat ze gemiddeld minder groen hebben, stelt internationaal onderzoek in Nature. Parken, bossen en ander groen kunnen de temperatuur in de stad met 3 graden verlagen.

OEKRAÏNE

Gezien de uitzichtloze situatie op het slagveld zou al bijna een derde van de Oekraïners instemmen met het afstaan van grondgebied aan Rusland in ruil voor vrede.

MOBILITEIT

Europese steden komen veel dichter bij het ideaal van de 15-minutenstad - waar alles snel zonder auto bereikbaar is - dan grote steden elders in de wereld. Maar tussen steden en wijken zijn er grote verschillen, en die kunnen ongelijkheid aanjagen.

NATUURBEHEER

Leden van het Batwa-volk (vroeger bekend als pygmeeën) uit de gebieden Kabare en Kalehe in Zuid-Kivu eisen dat ze mogen terugkeren naar hun voorouderlijk grondgebied, het nationaal park Kahuzi-Biega in Oost-Congo. Dat meldt de Belgische portaalsite CongoForum. 

LUCHTVAART

Uit een rondvraag aan een Britse topuniversiteit blijkt dat het academisch personeel zich goed bewust is van de schade die vliegreizen toebrengen aan het klimaat, maar dat velen nog vaak naar conferenties vliegen. 

AFRIKA

Afrika haalt zelden het nieuws met verhalen die niet gaan over hongersnood, kindersterfte of gewapende conflicten. Toch is er veel meer te vertellen over het continent, zeggen onderzoekers Wallace Chuma, Colin Getty Tredoux en Trust Matsilele.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo