Nieuwsagentschap

Europa haalt nu meer stroom uit wind en zon dan uit steenkool en gas

ENERGIE
Alle nieuws

Meer nieuws

MIGRATIE

Migranten terugsturen is minder evident dan soms wordt voorgesteld, stelt nieuw onderzoek aan de VUB. Ook ontrading van migratie mist vaak zijn doel: de gevaren op de weg schrikken migranten niet af, de sprankel hoop op een beter leven is veel groter.

VOEDING

De sector van de vleesvervangers en plantaardige zuivel doet het goed. Binnen tien jaar zal het aantal banen in Vlaanderen en Brussel tot 15 keer hoger liggen dan nu. Dat stelt een rapport in opdracht van de Vlaamse Overheid.

NATUURBEHOUD

Meer dan 70 procent van de inwoners uit de G20-landen is voorstander om milieuschade strafbaar te maken. Bedrijven of regeringen die de natuur of het klimaat beschadigen zouden zo voor de rechter gebracht kunnen worden.

BIODIVERSITEIT

De insectentelling van Natuurpunt deze zomer levert “verontrustende” resultaten op: bij heel wat insectensoorten is een sterke achteruitgang vast te stellen. Vooral hommels, vlinders en zweefvliegen bleven deze zomer weg.

PESTICIDEN

Wetenschappers zijn een tegengif op het spoor dat honingbijen beschermt tegen pesticiden. Een eerste test toont veelbelovende resultaten bij hommels.

AFRIKA

De Afrikaanse bevolking groeit snel en die trend zal de steden uit hun voegen doen barsten. “Als het continent enig voordeel wil halen uit de snelle verstedelijking moet alle aandacht gaan naar industrialisering”, zegt de Economist Intelligence Unit in een nieuw rapport. Maar, meer industrie zal de uitstoot van broeikasgassen doen toenemen en de zeespiegel doen stijgen.

GEZONDHEID

Vier planten die door gorilla’s in Gabon worden gegeten en ook worden gebruikt door lokale traditionele genezers, blijken antibacteriële eigenschappen te bezitten.

JAPAN

Het Japanse bedrijf Tepco is begonnen met de verwijdering van de gesmolten kernbrandstof uit de reactoren in de kerncentrale van Fukushima. Het gaat om een belangrijk en erg delicaat pilootproject.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo