Nieuwsagentschap

Goed nieuws voor koffieliefhebbers: robusta blijkt flexibel in opwarmend klimaat

KOFFIE
NIGERIA

Begin deze week zette een dambreuk grote delen van Nigeria onder water. Volgens officiële gegevens zijn bijna een kwart miljoen mensen getroffen. Hulporganisaties vrezen dat een snelle respons enorm moeilijk wordt omdat de watersnood niet de enige crisis is waar het land mee moet afrekenen.

AFRIKA

De Afrikaanse bevolking groeit snel en die trend zal de steden uit hun voegen doen barsten. “Als het continent enig voordeel wil halen uit de snelle verstedelijking moet alle aandacht gaan naar industrialisering”, zegt de Economist Intelligence Unit in een nieuw rapport. Maar, meer industrie zal de uitstoot van broeikasgassen doen toenemen en de zeespiegel doen stijgen.

MIGRATIE

Migranten terugsturen is minder evident dan soms wordt voorgesteld, stelt nieuw onderzoek aan de VUB. Ook ontrading van migratie mist vaak zijn doel: de gevaren op de weg schrikken migranten niet af, de sprankel hoop op een beter leven is veel groter.

WESTELIJKE JORDAANOEVER

Artsen Zonder Grenzen (AZG) waarschuwt scherp over de snel verslechterende toegang tot medische zorg voor Palestijnen in Hebron, een stad van meer dan tweehonderdduizend mensen op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo