Nieuwsagentschap

Israël wint oorlog tegen de schapen

PALESTINA
Alle nieuws

Meer nieuws

HULPVERLENING

Dit jaar zijn al 176 hulpverleners tijdens hun werk om het leven gekomen. Dat maakt 2024 tot nu al het tweede dodelijkste jaar voor mensen die hun leven besteden aan het helpen van anderen.

WESTELIJKE JORDAANOEVER

Artsen Zonder Grenzen (AZG) waarschuwt scherp over de snel verslechterende toegang tot medische zorg voor Palestijnen in Hebron, een stad van meer dan tweehonderdduizend mensen op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever.

OORLOG

Of het nu gaat om conflicten in Syrië, Palestina, Afghanistan of Oekraïne: het aantal rouwenden is veel groter dan het aantal dodelijke slachtoffers. Nieuw onderzoek onthult de langdurige gevolgen van het verlies van een familielid in oorlogsgebieden.

GAZA

Naast de verschrikkingen van de oorlog en de volledige ineenstorting van de publieke dienstverlening krijgen de inwoners van Gaza nu ook nog te kampen met het bijzonder besmettelijke poliovirus, dat kinderverlamming veroorzaakt.

OLIE

De vraag naar olie vertraagt sterk, volgens de nieuwste cijfers van het Internationaal Energie Agentschap. Onder meer de “explosieve groei van elektrische wagens” en de aanleg van meer spoor in China zetten druk op de wereldwijde vraag.  

ELEKTRISCHE AUTO

De installatie van een laadpaal leidt tot meer omzet voor bedrijven in de buurt, blijkt uit onderzoek door het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Dat effect is nog sterker in wijken met lage inkomens.

LUCHTVAART

British Airways heeft een deal gesloten om een aanzienlijk deel van haar uitstoot te compenseren via de financiering van … fijngemalen stenen. Dat steengruis wordt op de grond gestrooid en moet er CO2 opslaan, waardoor die niet in de atmosfeer vrijkomt.

AFRIKA

De Afrikaanse bevolking groeit snel en die trend zal de steden uit hun voegen doen barsten. “Als het continent enig voordeel wil halen uit de snelle verstedelijking moet alle aandacht gaan naar industrialisering”, zegt de Economist Intelligence Unit in een nieuw rapport. Maar, meer industrie zal de uitstoot van broeikasgassen doen toenemen en de zeespiegel doen stijgen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo