Nieuwsagentschap

'Klimaatleider' Lula dreigt Joe Biden achterna te gaan (OPINIE)

KLIMAAT
Alle nieuws

Meer nieuws

GEZONDHEID

Kleine plasticdeeltjes de we inademen kunnen via de neus in de hersenen terechtkomen. Dat hebben Braziliaanse wetenschappers ontdekt. 

NATUURBEHOUD

Meer dan 70 procent van de inwoners uit de G20-landen is voorstander om milieuschade strafbaar te maken. Bedrijven of regeringen die de natuur of het klimaat beschadigen zouden zo voor de rechter gebracht kunnen worden.

BRAZILIË

Sinds vrijdag is X in het grootste land van Latijns-Amerika geblokkeerd omdat eigenaar Elon Musk bevelen weigerde van opperrechter Alexandre de Moraes, die desinformatie en nepnieuws op het platform bestrijdt. Die beslissing is nu unaniem bekrachtigd door een panel mederechters.

MILIEU

Langere en intensere droogteperiodes in het Amazonegebied doen het rivierpeil dalen, waardoor lamantijnen kwetsbaarder worden voor stropers. “Wanneer een iconische soort in het Amazonegebied lijdt, komt het hele ecosysteem onder druk te staan.”

KLIMAATVERANDERING

Het zeewater in het zuidwesten van de Stille Oceaan heeft de hoogste temperatuur bereikt in zeshonderd jaar. Dat heeft analyse van een koraalkolonie in de Fiji-archipel aangetoond.

VLEESCONSUMPTIE

Mensen eten grote porties vlees als ze die geserveerd krijgen. Maak de portie vlees standaard een derde kleiner en 90 procent van de consumenten blijft net zo tevreden. Dat blijkt uit een Duits experiment in de cafetaria van een revalidatiekliniek.

MOBILITEIT

Europese steden komen veel dichter bij het ideaal van de 15-minutenstad - waar alles snel zonder auto bereikbaar is - dan grote steden elders in de wereld. Maar tussen steden en wijken zijn er grote verschillen, en die kunnen ongelijkheid aanjagen.

NATUURBEHEER

Leden van het Batwa-volk (vroeger bekend als pygmeeën) uit de gebieden Kabare en Kalehe in Zuid-Kivu eisen dat ze mogen terugkeren naar hun voorouderlijk grondgebied, het nationaal park Kahuzi-Biega in Oost-Congo. Dat meldt de Belgische portaalsite CongoForum. 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo