Nieuwsagentschap

Woestijnsprinkhanen: van plaag naar voedselbron

VOEDING
Alle nieuws

Meer nieuws

NATUURBEHOUD

Meer dan 70 procent van de inwoners uit de G20-landen is voorstander om milieuschade strafbaar te maken. Bedrijven of regeringen die de natuur of het klimaat beschadigen zouden zo voor de rechter gebracht kunnen worden.

MALARIA

Mozambique is het elfde land dat een malariavaccin introduceert. Een belangrijke stap voor een land waar malaria nog bijzonder veel slachtoffers maakt.

HIV/AIDS

Afrika heeft behoorlijke vooruitgang geboekt in het terugdringen van hiv-infecties en aids bij kinderen. Maar om aids bij deze jonge doelgroep tegen 2030 ook echt te beëindigen, moeten maatregelen in sommige landen nog opgeschaald worden.

AFRIKA

Kenia pakt het hoge aantal moedersterftes aan door moderne voorbehoedsmiddelen beschikbaar te maken voor vrouwen en gezinsplanning te bespreken. Experts wijzen op het belang om ook de morele leiders van achtergestelde gemeenschappen mee te krijgen om mythes en misvattingen over anticonceptie de wereld uit te helpen.

VOEDING

De sector van de vleesvervangers en plantaardige zuivel doet het goed. Binnen tien jaar zal het aantal banen in Vlaanderen en Brussel tot 15 keer hoger liggen dan nu. Dat stelt een rapport in opdracht van de Vlaamse Overheid.

GEZONDHEID

Meer dan de helft van de wereldbevolking krijgt te weinig micronutriënten binnen zoals calcium, ijzer en vitamine C en E. Dat blijkt uit een nieuwe studie in The Lancet Global Health. Elk van die tekorten heeft aanzienlijke gevolgen voor de gezondheid.

BURN-OUT

Een kwart van de leerkrachten in het middelhaar onderwijs heeft een verhoogd risico op burn-out, zelfs al meteen bij de start van het nieuwe schooljaar. Tegen november stijgt dat risico naar 1 op de 3 lesgevers. “Voldoende fruit eten is een van de beste beschermers”, zegt VUB-bewegingswetenschapper Yanni Verhavert.

KLIMAAT

Droge of natte periodes die maar blijven aanhouden:  Het zal in de toekomst steeds vaker voorkomen en daar zullen ook de Vlaamse graslanden de dupe van zijn. Tot die conclusie komt Simon Reynaert, bioloog aan de Universiteit Antwerpen, in zijn doctoraatsonderzoek.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo