Nieuwsagentschap

Sms'en redden mensenlevens in arme landen

GEZONDHEIDSZORG
Alle nieuws

Meer nieuws

KLIMAAT

Steden in het zuiden zijn bijzonder kwetsbaar voor extreme hitte omdat ze gemiddeld minder groen hebben, stelt internationaal onderzoek in Nature. Parken, bossen en ander groen kunnen de temperatuur in de stad met 3 graden verlagen.

KLIMAAT

Tropische cyclonen vormen zich dichter bij de kustlijnen van Zuidoost-Azië, worden snel sterker en blijven langer hangen. Volgens onderzoekers is er dringend actie nodig om gemeenschappen die risico lopen te beschermen.

KLIMAAT

Massaal bomen planten om het klimaat te redden: werkt dat? Zeker, maar in bijna de helft van de gevallen is het nog beter om de natuur het werk zelf te laten opknappen, stelt een studie in Nature.

GEZONDHEID

Terwijl de oorlog de bevolking blijft teisteren, is nu ook een variant van het poliovirus is aangetroffen in stalen van rioolwater in Gaza. Michael Toole, professor Internationale Geneeskunde aan het Burnet Institute in Australië schetst het belang van die ontdekking.

VRUCHTBAARHEID

Deense onderzoekers hebben een verband aangetoond tussen geluidsvervuiling door het verkeer en vruchtbaarheidsproblemen. Dat verband is wel heel verschillend bij vrouwen en mannen.

PLASTICVERVUILING

Niet-ingezameld afval en de verbranding van plastic in open vuur, zijn de belangrijkste oorzaken van de globale plastic-crisis, stellen wetenschappers in Nature. Met de hulp van AI maakten ze voor het eerst een inventaris van het plastic dat nog steeds in de natuur belandt, en de cijfers zijn verbijsterend.

CHOLERA

Het aantal overlijdens door cholera wereldwijd is in een jaar tijd met 71 procent gestegen, meldt de WHO. Het wereldwijde risico van de ziekte wordt als “erg hoog” bestempeld.

GEZONDHEID

Salmonella komt bij het rijtje aandoeningen dat een grotere bedreiging vormt door de klimaatverandering, waarschuwt de Amerikaanse Organisatie voor Microbiologie. De bacteriën overleven beter op gewassen in een warmer en vochtiger klimaat.

 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo