Nieuwsagentschap

Al meer dan 90.000 mensen op de vlucht in Libanon

LIBANON
Alle nieuws

Meer nieuws

PALESTINA

Wapens kunnen hele delen van de mensheid uitroeien, en daarbij de overgebleven stukjes cultuur vernietigen. Dat is precies wat er vandaag in Gaza gebeurt: een vernietiging van het verleden die ook de toekomst vernietigt, schrijft James E.

TECHNOLOGIE

De Raad van Europa, de VS, Groot-Brittannië en een tiental andere landen hebben het eerste internationaal verdrag getekend om de opmars van artificiële intelligentie te verzoenen met de bescherming van de mensenrechten, de democratie en de rechtsstaat.

WESTELIJKE JORDAANOEVER

Artsen Zonder Grenzen (AZG) waarschuwt scherp over de snel verslechterende toegang tot medische zorg voor Palestijnen in Hebron, een stad van meer dan tweehonderdduizend mensen op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever.

GAZA/ISRAEL

Europese financiële instellingen investeren 60 miljard euro in bedrijven die wapens verkopen aan Israël. BNP Paribas is de grootste Europese investeerder, zeggen FairFin en koepelorganisatie 11.11.11 in een nieuw rapport.

KLIMAATANGST

“Door de klimaatverandering worden steeds meer mensen getroffen door klimaatangst”, zegt neurowetenschapper Emma Lawrance. Zij leidt het Climate Cares Centre in Londen, een centrum dat de impact van klimaatverandering op ons mentale welzijn onderzoekt.

SOCIAL MEDIA

Het problematische gebruik van sociale media bij Europese jongeren is in enkele jaren tijd sterk gegroeid, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ze pleit voor dringende ingrepen en meer aandacht in het onderwijs.

BRAZILIË

Op 6 oktober houdt Brazilië gemeenteraadsverkiezingen. In grootstad São Paulo is de kiesstrijd ongemeen fel, met kandidaten die elkaar fysiek aanvallen tijdens debatten. De populariteit van een geestesgenoot van oud-president Jair Bolsonaro toont dat diens uiterst rechtse gedachtegoed springlevend is.

ARCHEOLOGIE

Opgravingen in Marokko hebben een belangrijke landbouwsamenleving uit de late prehistorie blootgelegd, in grootte vergelijkbaar met Troje. Het is het eerste bewijs voor de rol van de regio in de opkomst van complexe samenlevingen in het bredere Middellandse Zeegebied.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo