Nieuwsagentschap

Artsen Zonder Grenzen: “Enorme toename seksueel geweld in DRC”

DR CONGO
Alle nieuws

Meer nieuws

NATUURBEHEER

Leden van het Batwa-volk (vroeger bekend als pygmeeën) uit de gebieden Kabare en Kalehe in Zuid-Kivu eisen dat ze mogen terugkeren naar hun voorouderlijk grondgebied, het nationaal park Kahuzi-Biega in Oost-Congo. Dat meldt de Belgische portaalsite CongoForum. 

CHOLERA

Het aantal overlijdens door cholera wereldwijd is in een jaar tijd met 71 procent gestegen, meldt de WHO. Het wereldwijde risico van de ziekte wordt als “erg hoog” bestempeld.

LANDROOF

Ondanks beschuldigingen van landroof en mensenrechtenschendingen in een langlopend geschil met lokale gemeenschappen in Congo, klopt palmolieproducent PHC zich op de borst over gestegen productie en hoge werkgelegenheid. Ook Europese ontwikkelingsbanken blijven achter het bedrijf staan.

CONGO

Het staakt-het-vuren voor humanitaire hulp in het oosten van Congo is een stap in de goede richting, vindt onderzoeker Delphin R. Ntanyoma van de Universiteit van Leeds. Maar voor échte vrede moeten de oorzaken van het conflict worden aangepakt.

KLIMAAT

Zwitserland en Italië hebben hun grens dichtbij de bekende Matterhorn moeten aanpassen door de klimaatverandering. De oorzaak zijn snel smeltende gletsjers en sneeuwvelden, die de basis van de grens vormen.

EERLIJKE HANDEL

Twee derde van de Belgen is overtuigd van de positieve impact van fair trade op sociaal en ecologisch vlak. Maar dat vertaalt zich niet in onze consumptie: de verkoop van fairtradeproducten is er voor het eerst op achteruit gegaan, en daar zit de inflatie voor veel tussen.

GEZONDHEID

Een vijfde van de Nederlandse bevolking draagt een onevenredig groot deel van de mentale en andere gezondheidsproblemen. Veel mensen binnen deze groep kampen met meerdere problemen tegelijk. Dat blijkt uit cijfers van de universiteit van Amsterdam.

GEZONDHEID

Een bestaand en betaalbaar antidepressivum blijkt ook effectief tegen hersenkanker - tenminste in het lab. Zwitserse onderzoekers willen nu snel de werking bewijzen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo