Nieuwsagentschap

Cambodjaans premier één jaar aan de macht: geen breuk met ijzeren beleid van vader

CAMBODJA
Alle nieuws

Meer nieuws

CAMBODJA

Dit weekend werden in heel Cambodja extra veiligheidsmaatregelen genomen om een verboden betoging van de oppositie te counteren. Die beweert dat het regime Cambodjaanse grond aan buurland Vietnam wil geven. Er is groot ongenoegen over deze bewering, maar demonstraties bleven voorlopig uit.

TOERISME

“Deze periode begeleiden wij familiereizen met kinderen, maar het aantal inschrijvingen is dit jaar gehalveerd”, zegt Nederlander Andre Ruys van Cambodian Travel Partner. “Vooral de middenklasse blijft weg”.

MILIEU

De rechtbank in Cambodja heeft gisteren (dinsdag) tien leden van milieuorganisatie Mother Nature schuldig verklaard aan ‘poging tot staatsgreep’ en ‘majesteitsschennis’. Ze kregen celstraffen van zes en acht jaar, en drie van hen moeten elk ook een boete van bijna 2500 euro  betalen.

CAMBODJA

De moderniteit komt met rasse schreden in Cambodja, ziet journalist Kris Janssens (48) die er sinds 2016 woont en werkt. De overwegend jonge bevolking wil vooruit met het leven en omarmt technologie eerder dan landbouw of visserij. Lukt het de Cambodjanen om de authentieke ziel van hun land te verenigen met de droom van vooruitgang?

GROOT-BRITTANIË

Het Britste Hooggerechtshof schrapt de vergunning voor wat de eerste nieuwe steenkoolmijn in dertig jaar had moeten worden in het land. Milieuverenigingen spreken van een overwinning voor het klimaat.

NIGERIA

Begin deze week zette een dambreuk grote delen van Nigeria onder water. Volgens officiële gegevens zijn bijna een kwart miljoen mensen getroffen. Hulporganisaties vrezen dat een snelle respons enorm moeilijk wordt omdat de watersnood niet de enige crisis is waar het land mee moet afrekenen.

KLIMAAT

De CO2-voetafdruk van de rijkste mensen in de samenleving wordt sterk onderschat door alle lagen van de samenleving. Tegelijk wordt de klimaatafdruk van de armste mensen overschat.

 

KLIMAATZAKEN

Wereldwijd zijn al minstens 86 rechtszaken aangespannen tegen 's werelds grootste olie- en gasbedrijven. Jaarlijks zijn dat al drie keer meer processen dan tien jaar geleden.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo