Nieuwsagentschap

We minimaliseren de CO2-afdruk van de rijken en overschatten die van armste mensen

KLIMAAT
Alle nieuws

Meer nieuws

NATUURBEHOUD

Meer dan 70 procent van de inwoners uit de G20-landen is voorstander om milieuschade strafbaar te maken. Bedrijven of regeringen die de natuur of het klimaat beschadigen zouden zo voor de rechter gebracht kunnen worden.

VRUCHTBAARHEID

Deense onderzoekers hebben een verband aangetoond tussen geluidsvervuiling door het verkeer en vruchtbaarheidsproblemen. Dat verband is wel heel verschillend bij vrouwen en mannen.

KLIMAAT

Denemarken voert als eerste land een belasting in op de uitstoot van de landbouw. Daarover heeft de Deense regering een breed compromis bereikt met de boeren, vakbonden en natuurorganisaties.

VISSERIJ

Duurzaamheidskeurmerk MSC stuurt een SOS de wereld in: de handel in niet-gecertificeerde Noordzeegarnalen ondermijnt de inspanningen van vissers die zich inzetten voor een duurzame garnalenvisserij. “De toekomst van de garnalenvisserij is in gevaar”, zegt het label.

GEZONDHEID

Resistentie tegen antibiotica heeft in de voorbije decennia een miljoen doden per jaar geëist, en dat aantal loopt nog op. Volgens nieuwe cijers zullen in de volgende 25 jaar nog eens meer dan 39 miljoen doden vallen.

GEZONDHEID

De hersenen, darmen en immuniteit zijn nauw met elkaar verbonden, dat is geen verrassing. Een nieuwe studie in het tijdschrift Cell legt het circuit bloot waarmee een mentale toestand zoals stress onze lichamelijke gezondheid kan beïnvloeden - met de klieren van Brunner in een hoofdrol.

MOBILITEIT

Europese steden komen veel dichter bij het ideaal van de 15-minutenstad - waar alles snel zonder auto bereikbaar is - dan grote steden elders in de wereld. Maar tussen steden en wijken zijn er grote verschillen, en die kunnen ongelijkheid aanjagen.

PALESTINA

Wapens kunnen hele delen van de mensheid uitroeien, en daarbij de overgebleven stukjes cultuur vernietigen. Dat is precies wat er vandaag in Gaza gebeurt: een vernietiging van het verleden die ook de toekomst vernietigt, schrijft James E.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo