Nieuwsagentschap

Leishmaniasis rukt snel op, en Europa is daar helemaal niet klaar voor (OPINIE)

GEZONDHEID
Alle nieuws

Meer nieuws

MIGRATIE

De Europese Unie heeft haar landbouw- en voedingsindustrie gebouwd op de uitbuiting van arbeidsmigranten, betogen twee Spaanse onderzoekers. Zonder deze werkkrachten stort het systeem in. Hoog tijd dat we als samenleving hun leefomstandigheden verbeteren, schrijven ze.    

LUCHTVERVUILING

G20-landen vergeten de luchtkwaliteit in hun klimaatstrategieën, stelt gezondheids- en milieuspecialisten. Vooral de grote economieën hinken achterop, terwijl sommige ontwikkelingslanden belangrijke stappen zetten om de luchtvervuiling aan te pakken.

GEZONDHEID

Maar liefst 98 procent van de Europeanen leeft in een gebied met een schadelijke luchtkwaliteit. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Britse krant The Guardian.

BIODIVERSITEIT

De Europese Unie is de grootste importeur van kikkerbillen afkomstig van wilde kikkersoorten. Door gebrek aan transparantie en wetgeving vormt de handel een ernstig risico op het uitsterven van kikkersoorten, zeggen wetenschappers.

GEZONDHEID

Onderzoek in China wijst uit dat virussen die mensen kunnen besmetten welig tieren in pelsdierhouderijen met nertsen, wasbeerhonden en vossen. Wetenschappers roepen op tot meer voorzichtigheid.

GEZONDHEID

Vier planten die door gorilla’s in Gabon worden gegeten en ook worden gebruikt door lokale traditionele genezers, blijken antibacteriële eigenschappen te bezitten.

LUCHTKWALITEIT

Vier op de tien kinderen in Londen die met de auto naar school gingen, stapten na de invoering van de ultralage-emissiezone (ULEZ) over op ‘actievere’ vervoerswijzen, zoals lopen, fietsen of het openbaar vervoer.

JAPAN

Het Japanse bedrijf Tepco is begonnen met de verwijdering van de gesmolten kernbrandstof uit de reactoren in de kerncentrale van Fukushima. Het gaat om een belangrijk en erg delicaat pilootproject.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo