Nieuwsagentschap

Maleisië onderschept honderd containers vol e-waste uit het Westen

MALEISIË
Alle nieuws

Meer nieuws

STEDEN

Dat steden heter zijn dan het omliggende platteland, is al langer bekend als het "hitte-eilandeffect". Nu hebben wetenschappers ook een gelijkaardig wereldwijd effect aangetoond voor neerslag

ENERGIE

China, de grootste exporteur van afvalolie ter wereld, kan niet aan de stijgende vraag in Europa en de VS blijven voldoen. Dat is een probleem, want de luchtvaart zal de vraag nog doen verdrievoudigen.

BOSSEN

Jonge boompjes overleven beter in ongerepte bossen dan op plaatsen waar al houtkap heeft plaatsgevonden – zelfs als die al hersteld zijn. Dat toont onderzoek op Borneo aan.

MYANMAR

Drie jaar na de afzetting van de democratisch verkozen regering in Myanmar door de militaire junta, is het land ontredderd door een brutale burgeroorlog. De voorbije maanden lijkt er verandering te komen in de patstelling tussen het leger en de oppositie. Myanmar-kenners Adam Simpson en Nicholas Farrelly maken een stand van zaken op en blikken vooruit.

MARBURG

Het marburgvirus heeft al aan elf mensen het leven gekost in Rwanda. Het onderzoek om de precieze bron te achterhalen gaat nog door. Volgens de WHO is het regionale risico op besmetting weliswaar hoog, maar het mondiale risico eerder laag.

DIGITALISERING

Een telefoonpauze van slechts één minuut blijkt effectief te zijn om het telefoongebruik in de klas te verminderen én de focus van scholieren te verbeteren. Het is een positiever alternatief voor een totaalverbod, denken Amerikaanse onderzoekers.

LIBANON

Israël is de zesde inval in Libanon gestart sinds 1978. Vanessa Newby, assistent-hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, schetst de tijdlijn van wat een oneindig conflict lijkt.

ROKEN

Als overheden maatregelen nemen die jonge mensen ervan weerhouden om tabak en sigaretten te kopen, zou dat 1,2 miljoen overlijdens door longkanker helpen voorkomen. Dat zegt een studie in The Lancet.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo