Nieuwsagentschap

Marburgvirus: WHO schat mondiaal risico (voorlopig) eerder laag in

MARBURG
Alle nieuws

Meer nieuws

CONGO

Het staakt-het-vuren voor humanitaire hulp in het oosten van Congo is een stap in de goede richting, vindt onderzoeker Delphin R. Ntanyoma van de Universiteit van Leeds. Maar voor échte vrede moeten de oorzaken van het conflict worden aangepakt.

PLASTICVERVUILING

De hoop op een nieuw wereldwijd verdrag dat de sterk groeiende productie van plastic aan banden legt, is vervlogen. Onderhandelaars gingen het onderwerp uit de weg tijdens een belangrijke VN-top in Ottawa vorige week.

GEZONDHEIDSZORG

Afrika moet zelf medisch onderzoek leiden, schrijft Caxton Murira van de Science for Africa Foundation. Dat is essentieel om de uitdagingen van het continent op het gebied van gezondheidszorg aan te pakken.

GEZONDHEID

De kindersterfte in de wereld is nog nooit zo laag geweest als vandaag. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van VN-kinderrechtenorganisatie Unicef.

DIGITALISERING

Een telefoonpauze van slechts één minuut blijkt effectief te zijn om het telefoongebruik in de klas te verminderen én de focus van scholieren te verbeteren. Het is een positiever alternatief voor een totaalverbod, denken Amerikaanse onderzoekers.

LIBANON

Israël is de zesde inval in Libanon gestart sinds 1978. Vanessa Newby, assistent-hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, schetst de tijdlijn van wat een oneindig conflict lijkt.

ROKEN

Als overheden maatregelen nemen die jonge mensen ervan weerhouden om tabak en sigaretten te kopen, zou dat 1,2 miljoen overlijdens door longkanker helpen voorkomen. Dat zegt een studie in The Lancet.

WINDENERGIE

Europese landen hebben nu al voldoende ruimte op zee toegewezen aan windmolenparken om de klimaatdoelen tegen 2030 te halen. België vormt daarop de uitzondering, blijkt uit een analyse van het WWF.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo