Nieuwsagentschap

EU-landen hebben al genoeg plaats voor windenergie

WINDENERGIE
Alle nieuws

Meer nieuws

LANDBOUW

Een team experten van de KU Leuven stelt voor de Vlaamse veestapel met een kwart te verminderen. Dat kan een win-win opleveren voor de gezondheid én het milieu.

EERLIJKE HANDEL

Twee derde van de Belgen is overtuigd van de positieve impact van fair trade op sociaal en ecologisch vlak. Maar dat vertaalt zich niet in onze consumptie: de verkoop van fairtradeproducten is er voor het eerst op achteruit gegaan, en daar zit de inflatie voor veel tussen.

MIGRATIE

Migranten terugsturen is minder evident dan soms wordt voorgesteld, stelt nieuw onderzoek aan de VUB. Ook ontrading van migratie mist vaak zijn doel: de gevaren op de weg schrikken migranten niet af, de sprankel hoop op een beter leven is veel groter.

VOEDING

De sector van de vleesvervangers en plantaardige zuivel doet het goed. Binnen tien jaar zal het aantal banen in Vlaanderen en Brussel tot 15 keer hoger liggen dan nu. Dat stelt een rapport in opdracht van de Vlaamse Overheid.

ROKEN

Als overheden maatregelen nemen die jonge mensen ervan weerhouden om tabak en sigaretten te kopen, zou dat 1,2 miljoen overlijdens door longkanker helpen voorkomen. Dat zegt een studie in The Lancet.

ANTROPOCEEN

Het Antropoceen, het tijdperk waarin de aarde diepgaand wordt beïnvloedt door menselijke activiteit, is naar alle waarschijnlijkheid al in de jaren 1950 gestart. Dat zeggen Japanse en Australische aardwetenschappers.

EXTREEM WEER

Het aantal dagen dat het in sommige delen van Zuid-Amerika tegelijk extreem heet, droog en ontvlambaar is, is sinds de jaren 1970 meer dan verdrievoudigd.

INNOVATIE

In Nederland is een bananenplant ontwikkeld die resistent is tegen twee van de meest verwoestende ziektes voor bananen. Dat biedt hoop voor de kwetsbare sector.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo