Nieuwsagentschap

Al drie keer meer hitte, droogte en brandrisico in Zuid-Amerika

EXTREEM WEER
Alle nieuws

Meer nieuws

ONTBOSSING

Ontbossing van beschermde natuurgebieden is in opmars in Colombia. Volgens waarnemers komt dat vooral door illegale landbouwuitbreiding en de aanwezigheid van gewapende drugsbendes.

POLITIEGEWELD

Een grootschalig nieuw onderzoeksproject en bijbehorende website wil het gebruik van dodelijk geweld door politieagenten over de hele wereld in kaart brengen. Volgens de ontwikkelaars, onder wie wetenschappers van de UGent en de Universiteit van Groningen, is dat nodig om de rechtsstaat te beschermen.

DIERENWELZIJN

De leden van de Afrikaanse Unie zijn overeengekomen om de handel in ezelshuiden te verbieden. Ezels werden massaal geslacht omdat hun huiden waardevol zouden zijn voor de traditionele Chinese geneeskunde.

VOLKSGEZONDHEID

Om ziektes zoals dengue en zika in te dammen hebben verschillende steden in Latijns-Amerika besloten om vuur met vuur te bestrijden: ze zetten op grote schaal bijzondere muggen uit. Die zijn besmet met een bacterie die hun vermogen vermindert om ziektes over te brengen.

 

ROKEN

Als overheden maatregelen nemen die jonge mensen ervan weerhouden om tabak en sigaretten te kopen, zou dat 1,2 miljoen overlijdens door longkanker helpen voorkomen. Dat zegt een studie in The Lancet.

WINDENERGIE

Europese landen hebben nu al voldoende ruimte op zee toegewezen aan windmolenparken om de klimaatdoelen tegen 2030 te halen. België vormt daarop de uitzondering, blijkt uit een analyse van het WWF.

ANTROPOCEEN

Het Antropoceen, het tijdperk waarin de aarde diepgaand wordt beïnvloedt door menselijke activiteit, is naar alle waarschijnlijkheid al in de jaren 1950 gestart. Dat zeggen Japanse en Australische aardwetenschappers.

INNOVATIE

In Nederland is een bananenplant ontwikkeld die resistent is tegen twee van de meest verwoestende ziektes voor bananen. Dat biedt hoop voor de kwetsbare sector.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo