Nieuwsagentschap

Noodhulp via Bitcoin: Save the Children probeert het in de Filipijnen

BITCOIN
Alle nieuws

Meer nieuws

KLIMAAT

Tropische cyclonen vormen zich dichter bij de kustlijnen van Zuidoost-Azië, worden snel sterker en blijven langer hangen. Volgens onderzoekers is er dringend actie nodig om gemeenschappen die risico lopen te beschermen.

KLIMAAT

Massaal bomen planten om het klimaat te redden: werkt dat? Zeker, maar in bijna de helft van de gevallen is het nog beter om de natuur het werk zelf te laten opknappen, stelt een studie in Nature.

VISSERIJ

We eten wereldwijd meer vis dan ooit tevoren. En voor het eerst komt een groter deel daarvan uit aquacultuur dan uit de visserij in het wild.

POLITIEGEWELD

Een grootschalig nieuw onderzoeksproject en bijbehorende website wil het gebruik van dodelijk geweld door politieagenten over de hele wereld in kaart brengen. Volgens de ontwikkelaars, onder wie wetenschappers van de UGent en de Universiteit van Groningen, is dat nodig om de rechtsstaat te beschermen.

AFRIKA

De Afrikaanse bevolking groeit snel en die trend zal de steden uit hun voegen doen barsten. “Als het continent enig voordeel wil halen uit de snelle verstedelijking moet alle aandacht gaan naar industrialisering”, zegt de Economist Intelligence Unit in een nieuw rapport. Maar, meer industrie zal de uitstoot van broeikasgassen doen toenemen en de zeespiegel doen stijgen.

INSECTEN

Van kamikazetermieten is bekend dat oudere werksters zich laten ‘ontploffen’ wanneer de kolonie in gevaar is. Hoe dat werkt en wat die blauwe kristallen op hun rug precies zijn, bleef jarenlang een raadsel. Nu komt de structuurbiologie met antwoorden. 

TECHNOLOGIE

De Raad van Europa, de VS, Groot-Brittannië en een tiental andere landen hebben het eerste internationaal verdrag getekend om de opmars van artificiële intelligentie te verzoenen met de bescherming van de mensenrechten, de democratie en de rechtsstaat.

KLIMAAT

Door de klimaatopwarming krijgen we meer én grotere bosbranden. De Universiteit van Stanford heeft nu een milieuvriendelijke hydrogel ontwikkeld die op huizen en belangrijke infrastructuur gespoten kan worden om te voorkomen dat ze vuur vatten.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo