Nieuwsagentschap

Oorlog in Oekraïne: deze zomer meer burgers getroffen dan ooit

OEKRAINE
Alle nieuws

Meer nieuws

RUSLAND/VS

De recente onthulling door het Witte Huis over Russische pogingen om ook deze Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden, komt niet als een verrassing. Ze passen in een bekend stramien, schrijft Precious Chatterje-Doody, hoogleraar Internationale Studies aan The Open University.

POLITIEK

Van het voormalige Oost-Duitsland en Hongarije tot Azerbeidzjan en Georgië: in veel voormalige Sovjetlanden groeien pro-Russische politieke krachten. Hoogleraar Internationale Veiligheid Stefan Wolff analyseert het fenomeen.

OEKRAÏNE

Gezien de uitzichtloze situatie op het slagveld zou al bijna een derde van de Oekraïners instemmen met het afstaan van grondgebied aan Rusland in ruil voor vrede.

OORLOG

Of het nu gaat om conflicten in Syrië, Palestina, Afghanistan of Oekraïne: het aantal rouwenden is veel groter dan het aantal dodelijke slachtoffers. Nieuw onderzoek onthult de langdurige gevolgen van het verlies van een familielid in oorlogsgebieden.

BOSBRANDEN

De hevige bosbranden in Brazilië en Bolivia zijn de ergste in bijna twee decennia. Dat meldt de Europese klimaatdienst Copernicus.

MICROPLASTICS

De term 'microplastics' werd twintig jaar geleden voor het eerst gebruikt, in een publicatie in het gerenommeerde vakblad Science. Zevenduizend studies later zijn wetenschappers formeel: dit probleem van vervuiling is urgenter dan ooit en vergt een internationale aanpak.

NIGERIA

In de Nigeriaanse staat Borno zitten alle kinderen - drie miljoen - nu zonder onderwijs na de ergste overstromingen in dertig jaar. Ze lopen daardoor meer risico op kinderarbeid of kindhuwelijken.

PSYCHOLOGIE

De manier waarop iemand glimlacht naar de camera onthult veel over diens karaktereigenschappen. “Wees je ervan bewust dat je informatie over jezelf weggeeft als je een foto online zet”, zegt sociaal psycholoog Zak Witkower.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo