Nieuwsagentschap

President en ministers van Malawi staan 10 procent van hun loon af

CORONACRISIS
Alle nieuws

Meer nieuws

CHOLERA

Het aantal overlijdens door cholera wereldwijd is in een jaar tijd met 71 procent gestegen, meldt de WHO. Het wereldwijde risico van de ziekte wordt als “erg hoog” bestempeld.

MALARIA

Mozambique is het elfde land dat een malariavaccin introduceert. Een belangrijke stap voor een land waar malaria nog bijzonder veel slachtoffers maakt.

HONGER

De ernstige droogte die zes landen in Zuidelijk Afrika heeft getroffen, bedreigt het leven van honderdduizenden kinderen, zegt Unicef. Voor 270.000 kinderen betekent dat zelfs levensbedreigende acute ondervoeding.

ZUIDELIJK AFRIKA

VN-agentschappen en regeringen slaan alarm over de droogte in Zuidelijk Afrika, die nu al 30 miljoen mensen bedreigt met honger. De impact van El Niño heeft de neerslag in de landen in het zuiden van Afrika aanzienlijk verminderd, en de temperaturen liggen er 5 graden boven het gemiddelde.

OEKRAINE

Tussen juni en augustus heeft de oorlog van Rusland tegen Oekraïne meer dan 3200 burgerslachtoffers gemaakt, onder wie zeshonderd doden. Het zijn de meeste slachtoffers die op drie maanden tijd te betreuren vallen sinds de start van de oorlog.

BOSBRANDEN

De hevige bosbranden in Brazilië en Bolivia zijn de ergste in bijna twee decennia. Dat meldt de Europese klimaatdienst Copernicus.

MICROPLASTICS

De term 'microplastics' werd twintig jaar geleden voor het eerst gebruikt, in een publicatie in het gerenommeerde vakblad Science. Zevenduizend studies later zijn wetenschappers formeel: dit probleem van vervuiling is urgenter dan ooit en vergt een internationale aanpak.

NIGERIA

In de Nigeriaanse staat Borno zitten alle kinderen - drie miljoen - nu zonder onderwijs na de ergste overstromingen in dertig jaar. Ze lopen daardoor meer risico op kinderarbeid of kindhuwelijken.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo