Nieuwsagentschap

Republikeinen geven vrouwen de schuld van laag geboortecijfer (OPINIE)

GENDER
Alle nieuws

Meer nieuws

MILIEU

Luchtvervuiling, zelfs onder de limieten opgelegd door overheden, houden verband met verschillen in de hersenen van kinderen. Dat blijkt uit een analyse van onderzoeken op vier continenten.

OBESITAS

Sinds 1990 is het aantal kinderen met overgewicht op elk continent explosief gestegen. De Verenigde Staten zijn koploper, maar veel andere landen zitten hen op de hielen. Wetenschappers vrezen voor een wereldwijde epidemie van obesitas bij jongeren, met ernstige gezondheidsrisico’s voor hun toekomst.

JAPAN

Leden van de Japanse regeringspartij LDP hebben Shigeru Ishiba verkozen tot nieuwe partijleider, en daarmee ook tot nieuwe premier van Japan. De verkiezing vertelt vooral veel over de partij zelf - de gevolgen voor Japan en de regio zijn moeilijker in te schatten, schrijft Sebastian Maslow, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Tokio.

VERKIEZINGEN

Veel weten we niet over de economische plannen van presidentskandidaat Donald Trump. Ja, hij wil de belastingen drastisch verlagen en invoerheffingen fors optrekken.

INNOVATIE

Onderzoekers hebben het eerste bedradingsschema gemaakt van alle 140.000 neuronen en de 50 miljoen verbindingen in een vliegenbrein. “Hopelijk helpt dit ons om te begrijpen wat er misgaat in onze hersenen, bijvoorbeeld bij psychische aandoeningen.”  

MILIEU

Voor het eerst gingen onderzoekers na wat het effect is van verschillende soorten per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) als je ze mengt in het milieu en in ons lichaam. De resultaten verschenen in Environmental Science and Technology, een tijdschrift van de American Chemical Society.

WATER

Vorig jaar stonden rivieren wereldwijd op hun laagste punt in meer dan drie decennia. Het is maar een van de vele tekenen van de klimaatverandering, zegt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO).

HERNIEUWBARE ENERGIE

Het aantal banen in hernieuwbare energie is in 2023 gestegen tot 16,2 miljoen. Dat is de sterkste stijging ooit op één jaar tijd. Bijna de helft van al die jobs gaan naar Chinezen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo