Nieuwsagentschap

Aantal kinderen met overgewicht verdubbeld

OBESITAS
Alle nieuws

Meer nieuws

GRIEKENLAND

Griekenland berooft asielzoekers in het opvangcentrum op Samos onwettig van hun vrijheid, zegt Amnesty International. De EU financiert het centrum en is dus mede verantwoordelijk, klinkt het.

GEZONDHEID

De tropische ziekte Leishmaniasis doet in Europa nauwelijks een belletje rinkelen, maar toch is ze aan een sterke opmars bezig vanuit Zuid-Europa. Europese landen bereiden zich maar beter voor, schrijven experten Francisco Javier Moreno Nuncio en Christopher Fernandez-Prada.

MIGRATIE

In de eerste helft van dit jaar zijn ruim 6400 migrantenkinderen aangekomen in Griekenland. Dat zijn er vier keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

GENDERGELIJKHEID

Binnen 134 jaar zijn mannen en vrouwen evenredig vertegenwoordigd in het maatschappelijke leven en is er ook op veel andere domeinen gelijkheid bereikt. Dat stelt het Global Gender Gap Report 2024. Dat we de kloof afgelopen jaar weer een beetje meer hebben gedicht is een lichtpunt.

ANTROPOCEEN

Het Antropoceen, het tijdperk waarin de aarde diepgaand wordt beïnvloedt door menselijke activiteit, is naar alle waarschijnlijkheid al in de jaren 1950 gestart. Dat zeggen Japanse en Australische aardwetenschappers.

INNOVATIE

In Nederland is een bananenplant ontwikkeld die resistent is tegen twee van de meest verwoestende ziektes voor bananen. Dat biedt hoop voor de kwetsbare sector.

HAÏTI

Nu al de helft van de Haïtianen kampt met acute honger, blijkt uit nieuwe cijfers van het Wereldvoedselprogramma. In opvangcentra in de hoofdstad is de situatie het ergst.

ACTIVISME

De “groene” omwenteling ontketent een wedloop op cruciale mineralen, onder meer in Afrika. Een kader om diep onrecht in naam van ontwikkeling tegen te gaan, is dringend nodig, zegt de Zuid-Afrikaanse activiste Nonhle Mbuthuma. Twee jaar geleden wist ze een machtige olieproducent te stoppen, dit jaar ontving ze de ‘Groene Nobelprijs’.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo