Nieuwsagentschap

Torenbrand in São Paulo legt Braziliaanse wooncrisis pijnlijk bloot

ARMOEDE
Alle nieuws

Meer nieuws

KLIMAAT

De Braziliaanse president is op dezelfde uitdagingen gestuit als zijn Amerikaanse tegenhanger Joe Biden - en dat is slecht nieuws voor de planeet, schrijft Marcio Astrini van ngo-netwerk Observatório do Clima.

GEZONDHEID

Kleine plasticdeeltjes de we inademen kunnen via de neus in de hersenen terechtkomen. Dat hebben Braziliaanse wetenschappers ontdekt. 

NATUURBEHOUD

Meer dan 70 procent van de inwoners uit de G20-landen is voorstander om milieuschade strafbaar te maken. Bedrijven of regeringen die de natuur of het klimaat beschadigen zouden zo voor de rechter gebracht kunnen worden.

BRAZILIË

Sinds vrijdag is X in het grootste land van Latijns-Amerika geblokkeerd omdat eigenaar Elon Musk bevelen weigerde van opperrechter Alexandre de Moraes, die desinformatie en nepnieuws op het platform bestrijdt. Die beslissing is nu unaniem bekrachtigd door een panel mederechters.

NIGERIA

In de Nigeriaanse staat Borno zitten alle kinderen - drie miljoen - nu zonder onderwijs na de ergste overstromingen in dertig jaar. Ze lopen daardoor meer risico op kinderarbeid of kindhuwelijken.

WETENSCHAP

Bacteriën, schimmels en virussen zijn die sleutel in de strijd tegen armoede, honger en de klimaatverandering, zegt een internationale groep wetenschappers. Ze pleiten voor meer onderzoek en grote investeringen.

PSYCHOLOGIE

De manier waarop iemand glimlacht naar de camera onthult veel over diens karaktereigenschappen. “Wees je ervan bewust dat je informatie over jezelf weggeeft als je een foto online zet”, zegt sociaal psycholoog Zak Witkower.

SPORT

Olie- en gasbedrijven spenderen steeds grotere bedragen aan sport, blijkt uit onderzoek door de Australische denktank New Weather Institute. De bedrijven hebben voor minstens 5,6 miljard dollars aan deals lopen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo