Nieuwsagentschap

Kinderen in frontlinie Jemenitisch protest

JEMEN
Alle nieuws

Meer nieuws

HULPVERLENING

De situatie in Jemen verslechtert met de dag. De bevolking gaat al jaren door een humanitaire crisis als gevolg van de burgeroorlog, die sinds kort wordt verergerd door noodweer en milieuproblemen.

GEZONDHEID

Terwijl de oorlog de bevolking blijft teisteren, is nu ook een variant van het poliovirus is aangetroffen in stalen van rioolwater in Gaza. Michael Toole, professor Internationale Geneeskunde aan het Burnet Institute in Australië schetst het belang van die ontdekking.

ONDERWIJS

In 2022 en 2023 waren er zesduizend aanvallen op het onderwijs, een stijging met bijna 20 procent tegenover de twee jaar ervoor. Ruim tienduizend studenten, leerkrachten en academici raakten daarbij gewond of gedood.

SOEDAN/IRAN

Iran mengt zich nu ook in de burgeroorlog in Soedan, met de verkoop van drones. Die steun moet de regionale invloed van Teheran versterken en regionale rivalen als Saoedi-Arabië en de Emiraten beteugelen, schrijft Eric Lob, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Florida International University. Maar er zijn ook risico’s aan verbonden.

KLIMAAT

Ontwikkelingslanden pompen elk jaar meer dan 600 miljard dollar aan subsidies in sectoren waarvan ze zelf veel schade ondervinden: fossiele brandstoffen en industriële landbouw. Beide sectoren jagen de klimaatcrisis aan waar de ontwikkelingslanden zélf de zwaarste gevolgen van dragen.

KLIMAAT

De Braziliaanse president is op dezelfde uitdagingen gestuit als zijn Amerikaanse tegenhanger Joe Biden - en dat is slecht nieuws voor de planeet, schrijft Marcio Astrini van ngo-netwerk Observatório do Clima.

PALESTINA

Wapens kunnen hele delen van de mensheid uitroeien, en daarbij de overgebleven stukjes cultuur vernietigen. Dat is precies wat er vandaag in Gaza gebeurt: een vernietiging van het verleden die ook de toekomst vernietigt, schrijft James E.

VERKIEZINGEN

Veel weten we niet over de economische plannen van presidentskandidaat Donald Trump. Ja, hij wil de belastingen drastisch verlagen en invoerheffingen fors optrekken.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo