Nieuwsagentschap

In Soedan lijdt driekwart van de kinderen elke dag honger

SOEDAN
Alle nieuws

Meer nieuws

AFRIKA

De Afrikaanse bevolking groeit snel en die trend zal de steden uit hun voegen doen barsten. “Als het continent enig voordeel wil halen uit de snelle verstedelijking moet alle aandacht gaan naar industrialisering”, zegt de Economist Intelligence Unit in een nieuw rapport. Maar, meer industrie zal de uitstoot van broeikasgassen doen toenemen en de zeespiegel doen stijgen.

GEZONDHEID

Terwijl de oorlog de bevolking blijft teisteren, is nu ook een variant van het poliovirus is aangetroffen in stalen van rioolwater in Gaza. Michael Toole, professor Internationale Geneeskunde aan het Burnet Institute in Australië schetst het belang van die ontdekking.

VISSERIJ

We eten wereldwijd meer vis dan ooit tevoren. En voor het eerst komt een groter deel daarvan uit aquacultuur dan uit de visserij in het wild.

MIGRATIE

Europa leunt steeds meer op andere landen om de irreguliere migratie aan banden te leggen. Die aanpak kost de EU niet alleen handenvol geld en invloed, maar slaagt er ook niet in het probleem aan te pakken, schrijft Barah Mikaïl, politicoloog aan de IE Universiteit in Madrid. 

MARBURG

Het marburgvirus heeft al aan elf mensen het leven gekost in Rwanda. Het onderzoek om de precieze bron te achterhalen gaat nog door. Volgens de WHO is het regionale risico op besmetting weliswaar hoog, maar het mondiale risico eerder laag.

DIGITALISERING

Een telefoonpauze van slechts één minuut blijkt effectief te zijn om het telefoongebruik in de klas te verminderen én de focus van scholieren te verbeteren. Het is een positiever alternatief voor een totaalverbod, denken Amerikaanse onderzoekers.

LIBANON

Israël is de zesde inval in Libanon gestart sinds 1978. Vanessa Newby, assistent-hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, schetst de tijdlijn van wat een oneindig conflict lijkt.

ROKEN

Als overheden maatregelen nemen die jonge mensen ervan weerhouden om tabak en sigaretten te kopen, zou dat 1,2 miljoen overlijdens door longkanker helpen voorkomen. Dat zegt een studie in The Lancet.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo