Nieuwsagentschap

WHO wil 750 miljoen rokers helpen om te stoppen

GEZONDHEID
STRESS

Stresserende gebeurtenissen zoals een pandemie leiden tot verbeterde prestaties van sperma, tenminste als de gebeurtenis voorbij is. Een mooi staaltje van evolutionaire veerkracht om het geboortecijfer weer op te drijven na moeilijke periodes, stelt de onderzoeker die het mechanisme onthulde.

LUCHTKWALITEIT

Vier op de tien kinderen in Londen die met de auto naar school gingen, stapten na de invoering van de ultralage-emissiezone (ULEZ) over op ‘actievere’ vervoerswijzen, zoals lopen, fietsen of het openbaar vervoer.

ONDERWIJS

Door klimaatomstandigheden hebben 400 miljoen scholieren in de afgelopen twee jaar minstens tijdelijk hun school weten sluiten. En schoolinstellingen waren zesduizend keer betrokken in oorlog of conflict. Verschillende organisaties vragen vandaag, 9 september, meer aandacht voor onderwijs in tijden van onrust.

GEZONDHEID

Salmonella komt bij het rijtje aandoeningen dat een grotere bedreiging vormt door de klimaatverandering, waarschuwt de Amerikaanse Organisatie voor Microbiologie. De bacteriën overleven beter op gewassen in een warmer en vochtiger klimaat.

 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo