Nieuwsagentschap

AZG-rapport: Geweld in Soedan eist “catastrofale tol”

SOEDAN
Alle nieuws

Meer nieuws

HULPVERLENING

Dit jaar zijn al 176 hulpverleners tijdens hun werk om het leven gekomen. Dat maakt 2024 tot nu al het tweede dodelijkste jaar voor mensen die hun leven besteden aan het helpen van anderen.

GEZONDHEID

Terwijl de oorlog de bevolking blijft teisteren, is nu ook een variant van het poliovirus is aangetroffen in stalen van rioolwater in Gaza. Michael Toole, professor Internationale Geneeskunde aan het Burnet Institute in Australië schetst het belang van die ontdekking.

SOEDAN

In Soedan lijdt driekwart van de kinderen dagelijks honger als gevolg van de conflicten in het land. Dat is een verdubbeling in zes maanden tijd.

VERGETEN CRISES

Het West-Afrikaanse land Burkina Faso staat voor de tweede keer bovenaan de lijst van meest vergeten humanitaire crises die elk jaar wordt samengesteld door de Noorse Vluchtelingenraad (NRC). De hele Centrale Sahelregio staat in de top 5.

GROOT-BRITTANIË

Het Britste Hooggerechtshof schrapt de vergunning voor wat de eerste nieuwe steenkoolmijn in dertig jaar had moeten worden in het land. Milieuverenigingen spreken van een overwinning voor het klimaat.

NIGERIA

Begin deze week zette een dambreuk grote delen van Nigeria onder water. Volgens officiële gegevens zijn bijna een kwart miljoen mensen getroffen. Hulporganisaties vrezen dat een snelle respons enorm moeilijk wordt omdat de watersnood niet de enige crisis is waar het land mee moet afrekenen.

KLIMAAT

De CO2-voetafdruk van de rijkste mensen in de samenleving wordt sterk onderschat door alle lagen van de samenleving. Tegelijk wordt de klimaatafdruk van de armste mensen overschat.

 

KLIMAATZAKEN

Wereldwijd zijn al minstens 86 rechtszaken aangespannen tegen 's werelds grootste olie- en gasbedrijven. Jaarlijks zijn dat al drie keer meer processen dan tien jaar geleden.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo