Nieuwsagentschap

Nieuwe houtsoort ontdekt die zeer efficiënt koolstof opslaat

KLIMAAT
Alle nieuws

Meer nieuws

LUCHTVAART

Uit een rondvraag aan een Britse topuniversiteit blijkt dat het academisch personeel zich goed bewust is van de schade die vliegreizen toebrengen aan het klimaat, maar dat velen nog vaak naar conferenties vliegen. 

GROOT-BRITTANIË

Het Britste Hooggerechtshof schrapt de vergunning voor wat de eerste nieuwe steenkoolmijn in dertig jaar had moeten worden in het land. Milieuverenigingen spreken van een overwinning voor het klimaat.

LUCHTVAART

British Airways heeft een deal gesloten om een aanzienlijk deel van haar uitstoot te compenseren via de financiering van … fijngemalen stenen. Dat steengruis wordt op de grond gestrooid en moet er CO2 opslaan, waardoor die niet in de atmosfeer vrijkomt.

LUCHTKWALITEIT

Vier op de tien kinderen in Londen die met de auto naar school gingen, stapten na de invoering van de ultralage-emissiezone (ULEZ) over op ‘actievere’ vervoerswijzen, zoals lopen, fietsen of het openbaar vervoer.

KLIMAAT

De Braziliaanse president is op dezelfde uitdagingen gestuit als zijn Amerikaanse tegenhanger Joe Biden - en dat is slecht nieuws voor de planeet, schrijft Marcio Astrini van ngo-netwerk Observatório do Clima.

MOBILITEIT

Europese steden komen veel dichter bij het ideaal van de 15-minutenstad - waar alles snel zonder auto bereikbaar is - dan grote steden elders in de wereld. Maar tussen steden en wijken zijn er grote verschillen, en die kunnen ongelijkheid aanjagen.

NATUURBEHEER

Leden van het Batwa-volk (vroeger bekend als pygmeeën) uit de gebieden Kabare en Kalehe in Zuid-Kivu eisen dat ze mogen terugkeren naar hun voorouderlijk grondgebied, het nationaal park Kahuzi-Biega in Oost-Congo. Dat meldt de Belgische portaalsite CongoForum. 

GEZONDHEID

Kleine plasticdeeltjes de we inademen kunnen via de neus in de hersenen terechtkomen. Dat hebben Braziliaanse wetenschappers ontdekt. 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo