Nieuwsagentschap

Ook Marokko heeft zijn 'Troje': ontdekking toont centrale rol in ontwikkeling Middellands Zeegebied

ARCHEOLOGIE
Alle nieuws

Meer nieuws

MIGRATIE

Europa leunt steeds meer op andere landen om de irreguliere migratie aan banden te leggen. Die aanpak kost de EU niet alleen handenvol geld en invloed, maar slaagt er ook niet in het probleem aan te pakken, schrijft Barah Mikaïl, politicoloog aan de IE Universiteit in Madrid. 

VLAANDEREN-MAROKKO

Vlaanderen en Marokko gaan samenwerken rond de uitbouw van groene jobs in schone energie, duurzaam afval- en waterbeheer. Daartoe werd een gezamenlijk vijfjarenplan ondertekend. Vlaanderen maakt een budget vrij van 25 miljoen euro.

AFRIKA

Afrika heeft deze week de African Entrepreneurial Ecosystem Index gepresenteerd. Het continent wil met de index het ondernemersklimaat in verschillende landen meten waarmee stakeholders aan de slag kunnen.

MAROKKO

Marokko zet volop in op de ontwikkeling van groene waterstof - die geproduceerd wordt op basis van hernieuwbare energie. Het land wil investeerders aantrekken met een opvallend aanbod: een miljoen hectare land.

GENDER

Landen die onvoldoende investeren in gendergelijkheid verliezen zo miljarden dollars, blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties. De genderkloof sluit zich weliswaar, maar niet snel genoeg.

OEKRAINE

Tussen juni en augustus heeft de oorlog van Rusland tegen Oekraïne meer dan 3200 burgerslachtoffers gemaakt, onder wie zeshonderd doden. Het zijn de meeste slachtoffers die op drie maanden tijd te betreuren vallen sinds de start van de oorlog.

BOSBRANDEN

De hevige bosbranden in Brazilië en Bolivia zijn de ergste in bijna twee decennia. Dat meldt de Europese klimaatdienst Copernicus.

MICROPLASTICS

De term 'microplastics' werd twintig jaar geleden voor het eerst gebruikt, in een publicatie in het gerenommeerde vakblad Science. Zevenduizend studies later zijn wetenschappers formeel: dit probleem van vervuiling is urgenter dan ooit en vergt een internationale aanpak.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo