Nieuwsagentschap

Biopiraterij: hoe bedrijven en onderzoekers met dna uit Ecuador aan de haal gaan

ECUADOR
Alle nieuws

Meer nieuws

MILIEU

In een historisch vonnis heeft een rechtbank in Ecuador gesteld dat de rechten van de Machángara-rivier werden geschonden en dat de rivier moet worden schoongemaakt.

GENDERGELIJKHEID

Binnen 134 jaar zijn mannen en vrouwen evenredig vertegenwoordigd in het maatschappelijke leven en is er ook op veel andere domeinen gelijkheid bereikt. Dat stelt het Global Gender Gap Report 2024. Dat we de kloof afgelopen jaar weer een beetje meer hebben gedicht is een lichtpunt.

ECUADOR

De nieuwe Ecuadoraanse president Daniel Noboa heeft voorgesteld om de uitslag van een referendum op oliewinning on hold te zetten. Ecuador heeft het geld nodig om de strijd tegen het bendegeweld te financieren, zegt hij.

ECUADOR

Een ongekende golf van bendegeweld heeft van Ecuador, ooit een baken van vrede en stabiliteit in de regio, nu het meest gewelddadige land van Latijns-Amerika gemaakt. Experten Maria Gabriela Palacio en Fabio Andrés Díaz Pabón leggen uit hoe bezuinigingen en net de harde aanpak van de bendes het geweld hebben aangezwengeld.

ONDERWIJS

Fietsen voor jonge meisjes in Zimbabwe: ze blijken bijzonder succesvol om schooluitval te verminderen en hun gevoel van veiligheid te verhogen. Of hoe het Amerikaanse fietsinitiatief World Bicycle Relief meisjes meer kans geeft op een diploma, en een toekomst.

GENDER

Wereldwijd hebben meer dan 370 miljoen meisjes en vrouwen – of 1 op de 8 – verkrachting of seksueel misbruik meegemaakt op jonge leeftijd. Bij de jongens gaat het om 1 op de 11 kinderen. Als ook online en verbaal geweld worden meegerekend, verdubbelt dat cijfer.

SOCIALE MEDIA

Voor ons gebruik van gratis apps betalen we ook met uitstelgedrag, slaapgebrek en verminderde focus. Dat blijkt uit Zweeds onderzoek bij tweehonderd gebruikers.

PARTNERGEWELD

In de jaren na een zware storm, overstroming of aardverschuiving neemt partnergeweld tegen vrouwen toe. Dat blijkt uit onderzoek in 156 landen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo