Nieuwsagentschap

Eerste mpox-vaccins aangekomen in Nigeria

MPOX
Alle nieuws

Meer nieuws

NIGERIA

Begin deze week zette een dambreuk grote delen van Nigeria onder water. Volgens officiële gegevens zijn bijna een kwart miljoen mensen getroffen. Hulporganisaties vrezen dat een snelle respons enorm moeilijk wordt omdat de watersnood niet de enige crisis is waar het land mee moet afrekenen.

KLIMAAT

De CO2-voetafdruk van de rijkste mensen in de samenleving wordt sterk onderschat door alle lagen van de samenleving. Tegelijk wordt de klimaatafdruk van de armste mensen overschat.

 

VOEDING

Lokale markten voeden miljoenen mensen in drukke Afrikaanse steden, maar de gevolgen van besmette etenswaren kunnen ziekte en dood betekenen voor nietsvermoedende consumenten. Daar wil de Afrikaanse Unie verandering in brengen.

GEZONDHEID

Terwijl de oorlog de bevolking blijft teisteren, is nu ook een variant van het poliovirus is aangetroffen in stalen van rioolwater in Gaza. Michael Toole, professor Internationale Geneeskunde aan het Burnet Institute in Australië schetst het belang van die ontdekking.

GEZONDHEID

Onderzoek in China wijst uit dat virussen die mensen kunnen besmetten welig tieren in pelsdierhouderijen met nertsen, wasbeerhonden en vossen. Wetenschappers roepen op tot meer voorzichtigheid.

GEZONDHEID

Vier planten die door gorilla’s in Gabon worden gegeten en ook worden gebruikt door lokale traditionele genezers, blijken antibacteriële eigenschappen te bezitten.

LUCHTKWALITEIT

Vier op de tien kinderen in Londen die met de auto naar school gingen, stapten na de invoering van de ultralage-emissiezone (ULEZ) over op ‘actievere’ vervoerswijzen, zoals lopen, fietsen of het openbaar vervoer.

JAPAN

Het Japanse bedrijf Tepco is begonnen met de verwijdering van de gesmolten kernbrandstof uit de reactoren in de kerncentrale van Fukushima. Het gaat om een belangrijk en erg delicaat pilootproject.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo