Nieuwsagentschap

Uppsala heeft de schoonste lucht van Europa

LUCHTVERVUILING
Alle nieuws

Meer nieuws

GEZONDHEID

De mondiale vaccinatiedekking slaagt er niet in om zich te herstellen van de corona-pandemie, blijkt uit nieuwe VN-cijfers. Vergeleken met 2019 zijn 2,7 miljoen extra kinderen niet of onvoldoende gevaccineerd tegen vermijdbare ziekten als mazelen.

BANGLADESH

Een zware aardbeving zo’n 2500 jaar geleden heeft de loop van de Ganges, één van de grootste rivieren ter wereld, abrupt verlegd, blijkt uit onderzoek in Nature. Mocht dat nu opnieuw gebeuren, zouden de gevolgen voor een dichtbevolkt land als Bangladesh enorm zijn.

VISSERIJ

We eten wereldwijd meer vis dan ooit tevoren. En voor het eerst komt een groter deel daarvan uit aquacultuur dan uit de visserij in het wild.

BANGLADESH

Cycloon Remal is aan land gekomen in India en Bangladash, met hevige wind en neerslag. Al minstens zestien mensen zijn omgekomen en 3,2 miljoen kinderen lopen gevaar, waarschuwen de VN.

NIGERIA

Begin deze week zette een dambreuk grote delen van Nigeria onder water. Volgens officiële gegevens zijn bijna een kwart miljoen mensen getroffen. Hulporganisaties vrezen dat een snelle respons enorm moeilijk wordt omdat de watersnood niet de enige crisis is waar het land mee moet afrekenen.

KLIMAAT

De CO2-voetafdruk van de rijkste mensen in de samenleving wordt sterk onderschat door alle lagen van de samenleving. Tegelijk wordt de klimaatafdruk van de armste mensen overschat.

 

KLIMAATZAKEN

Wereldwijd zijn al minstens 86 rechtszaken aangespannen tegen 's werelds grootste olie- en gasbedrijven. Jaarlijks zijn dat al drie keer meer processen dan tien jaar geleden.

STRESS

Stresserende gebeurtenissen zoals een pandemie leiden tot verbeterde prestaties van sperma, tenminste als de gebeurtenis voorbij is. Een mooi staaltje van evolutionaire veerkracht om het geboortecijfer weer op te drijven na moeilijke periodes, stelt de onderzoeker die het mechanisme onthulde.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo