Nieuwsagentschap

Noorwegen scheldt 'onredelijke' schulden arme landen kwijt

ECONOMIE
Alle nieuws

Meer nieuws

KLIMAAT

Vliegen is slecht voor het milieu, maar hoe groot de schade per land precies is, is bijzonder moeilijk te berekenen. Tenzij je er big data bij neemt, dachten Noorse wetenschappers.

RIVIEREN

Vorig jaar verwijderden Europese landen bijna vijfhonderd barrières uit rivieren. “Een record”, stelt het vandaag verschenen rapport van Dam Removal Europe.

KINDEREN

In veertig van de rijkste landen ter wereld leeft één op de vijf kinderen in armoede. Landen als Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk zagen de kinderarmoede in de afgelopen tien jaar sterk toenemen. Dat zegt Unicef in een nieuw rapport.

TOERISME

Hoor jij de lokroep van Argentinië, Noorwegen, Thailand of Portugal en laat jouw baan afstandswerken toe? In meer dan vijftig landen kan je met een Digital Nomad Visum een tijdlang wonen en werken op je droombestemming.

MEXICO

De uittredende Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador grijpt een tweederdemeerderheid in het parlement aan om hervormingen door te duwen die het hooggerechtshof de voorbije jaren dwarsboomde. Vooral een justitiehervorming is controversieel: daardoor zou het volk voortaan rechters aanstellen via verkiezingen.

BURN-OUT

Een kwart van de leerkrachten in het middelhaar onderwijs heeft een verhoogd risico op burn-out, zelfs al meteen bij de start van het nieuwe schooljaar. Tegen november stijgt dat risico naar 1 op de 3 lesgevers. “Voldoende fruit eten is een van de beste beschermers”, zegt VUB-bewegingswetenschapper Yanni Verhavert.

STIKSTOF

Drie milieuverenigingen trekken naar het Grondwettelijk Hof en vragen de gedeeltelijke vernietiging van het stikstofdecreet omdat het volgens hen geen rekening houdt met de meest recente wetenschappelijke kennis.

CAMBODJA

Op 22 augustus is het precies één jaar geleden dat Hun Manet (46) aan de macht kwam als premier van Cambodja. Hij volgde toen zijn vader Hun Sen (72) op, die het land bijna veertig jaar met ijzeren hand heeft geleid. Onafhankelijke nieuwsmedia werden onder zijn bewind opgedoekt en politieke tegenstanders in de gevangenis gegooid. Ook de nieuwe premier lijkt die aanpak genegen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo