Nieuwsagentschap

Internationale handel kan groene waterstof vrije baan geven

ENERGIETRANSITIE
INSECTEN

Van kamikazetermieten is bekend dat oudere werksters zich laten ‘ontploffen’ wanneer de kolonie in gevaar is. Hoe dat werkt en wat die blauwe kristallen op hun rug precies zijn, bleef jarenlang een raadsel. Nu komt de structuurbiologie met antwoorden. 

TECHNOLOGIE

De Raad van Europa, de VS, Groot-Brittannië en een tiental andere landen hebben het eerste internationaal verdrag getekend om de opmars van artificiële intelligentie te verzoenen met de bescherming van de mensenrechten, de democratie en de rechtsstaat.

KLIMAAT

Door de klimaatopwarming krijgen we meer én grotere bosbranden. De Universiteit van Stanford heeft nu een milieuvriendelijke hydrogel ontwikkeld die op huizen en belangrijke infrastructuur gespoten kan worden om te voorkomen dat ze vuur vatten.

GEZONDHEID

Afrikaanse onderzoekers laten artificiële intelligentie (AI) los op de traditionele geneeskunde in de hoop zo nieuwe medicijnen te vinden. Ze staan onder leiding van Fidele Ntie-Kang, een Kameroense wetenschapper die rotsvast gelooft dat zo’n aanpak de uitdagingen in de gezondheidszorg kan oplossen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo