Nieuwsagentschap

Nooit eerder waren zoveel mensen op de vlucht

MIGRATIE
VRUCHTBAARHEID

Deense onderzoekers hebben een verband aangetoond tussen geluidsvervuiling door het verkeer en vruchtbaarheidsproblemen. Dat verband is wel heel verschillend bij vrouwen en mannen.

CAMBODJA

Op 22 augustus is het precies één jaar geleden dat Hun Manet (46) aan de macht kwam als premier van Cambodja. Hij volgde toen zijn vader Hun Sen (72) op, die het land bijna veertig jaar met ijzeren hand heeft geleid. Onafhankelijke nieuwsmedia werden onder zijn bewind opgedoekt en politieke tegenstanders in de gevangenis gegooid. Ook de nieuwe premier lijkt die aanpak genegen.

HULPVERLENING

Dit jaar zijn al 176 hulpverleners tijdens hun werk om het leven gekomen. Dat maakt 2024 tot nu al het tweede dodelijkste jaar voor mensen die hun leven besteden aan het helpen van anderen.

CAMBODJA

Dit weekend werden in heel Cambodja extra veiligheidsmaatregelen genomen om een verboden betoging van de oppositie te counteren. Die beweert dat het regime Cambodjaanse grond aan buurland Vietnam wil geven. Er is groot ongenoegen over deze bewering, maar demonstraties bleven voorlopig uit.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo