Nieuwsagentschap

Al minstens 97 journalisten gedood in oorlog in Gaza

ISRAEL-PALESTINA
Alle nieuws

Meer nieuws

TECHNOLOGIE

De Raad van Europa, de VS, Groot-Brittannië en een tiental andere landen hebben het eerste internationaal verdrag getekend om de opmars van artificiële intelligentie te verzoenen met de bescherming van de mensenrechten, de democratie en de rechtsstaat.

WESTELIJKE JORDAANOEVER

Artsen Zonder Grenzen (AZG) waarschuwt scherp over de snel verslechterende toegang tot medische zorg voor Palestijnen in Hebron, een stad van meer dan tweehonderdduizend mensen op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever.

GAZA/ISRAEL

Europese financiële instellingen investeren 60 miljard euro in bedrijven die wapens verkopen aan Israël. BNP Paribas is de grootste Europese investeerder, zeggen FairFin en koepelorganisatie 11.11.11 in een nieuw rapport.

ISRAEL-PALESTINA

Naast de menselijke tol zijn ook de gevolgen van het geweld in Gaza voor het milieu ongezien, zegt het VN-Milieuprogramma (UNEP). Er is onomkeerbare schade aan de natuur, en bodem en water zijn ernstig vervuild.

BRAZILIË

Sinds vrijdag is X in het grootste land van Latijns-Amerika geblokkeerd omdat eigenaar Elon Musk bevelen weigerde van opperrechter Alexandre de Moraes, die desinformatie en nepnieuws op het platform bestrijdt. Die beslissing is nu unaniem bekrachtigd door een panel mederechters.

PSYCHOLOGIE

Sociale interactie maakt leren gemakkelijker, zelfs op latere leeftijd. Dat bevestigt een studie bij zangvogels, die ook belangrijk kan zijn voor een beter begrip van leren bij de mens, stellen de onderzoekers.

DIGITALE WERELD

In onze digitale wereld wordt veel gestreamd, ook rampen en live events van mensen of dieren in nood. Ongepast en voyeuristisch? Niet per se, zegt een nieuwe Britse studie. De events begrijpen, gevaren leren inschatten en elkaar steunen, spelen een belangrijke rol.

GEORGIË

Een wetsvoorstel door de regeringspartij in Georgië maakt mensen uit de Lgbtq+-gemeenschap bijzonder zenuwachtig. “Als deze wetgeving wordt aangenomen, kunnen Lgbtq+-mensen hier gewoon niet meer wonen.”

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo