Nieuwsagentschap

We vangen, kweken en eten meer vis dan ooit

VISSERIJ
Alle nieuws

Meer nieuws

LUCHTVERVUILING

Het Zweedse Uppsala is de Europese stad met de schoonste lucht. Luik volgt als eerste Belgische stad in de rangschikking op een verre 43ste plaats.

GEZONDHEID

De mondiale vaccinatiedekking slaagt er niet in om zich te herstellen van de corona-pandemie, blijkt uit nieuwe VN-cijfers. Vergeleken met 2019 zijn 2,7 miljoen extra kinderen niet of onvoldoende gevaccineerd tegen vermijdbare ziekten als mazelen.

BANGLADESH

Een zware aardbeving zo’n 2500 jaar geleden heeft de loop van de Ganges, één van de grootste rivieren ter wereld, abrupt verlegd, blijkt uit onderzoek in Nature. Mocht dat nu opnieuw gebeuren, zouden de gevolgen voor een dichtbevolkt land als Bangladesh enorm zijn.

BANGLADESH

Cycloon Remal is aan land gekomen in India en Bangladash, met hevige wind en neerslag. Al minstens zestien mensen zijn omgekomen en 3,2 miljoen kinderen lopen gevaar, waarschuwen de VN.

GEZONDHEID

Meer dan de helft van de wereldbevolking krijgt te weinig micronutriënten binnen zoals calcium, ijzer en vitamine C en E. Dat blijkt uit een nieuwe studie in The Lancet Global Health. Elk van die tekorten heeft aanzienlijke gevolgen voor de gezondheid.

BURN-OUT

Een kwart van de leerkrachten in het middelhaar onderwijs heeft een verhoogd risico op burn-out, zelfs al meteen bij de start van het nieuwe schooljaar. Tegen november stijgt dat risico naar 1 op de 3 lesgevers. “Voldoende fruit eten is een van de beste beschermers”, zegt VUB-bewegingswetenschapper Yanni Verhavert.

KLIMAAT

Droge of natte periodes die maar blijven aanhouden:  Het zal in de toekomst steeds vaker voorkomen en daar zullen ook de Vlaamse graslanden de dupe van zijn. Tot die conclusie komt Simon Reynaert, bioloog aan de Universiteit Antwerpen, in zijn doctoraatsonderzoek.

VOEDING

De consumptie van verwerkt en onbewerkt rood vlees leidt tot een hoger risico op diabetes type 2. Dat blijkt uit een onderzoek bij twee miljoen deelnemers dat is verschenen in The Lancet.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo