Nieuwsagentschap

60 miljard aan Europees spaarcenten naar bedrijven die Israël wapens leveren

GAZA/ISRAEL
Alle nieuws

Meer nieuws

WINDENERGIE

Europese landen hebben nu al voldoende ruimte op zee toegewezen aan windmolenparken om de klimaatdoelen tegen 2030 te halen. België vormt daarop de uitzondering, blijkt uit een analyse van het WWF.

LANDBOUW

Een team experten van de KU Leuven stelt voor de Vlaamse veestapel met een kwart te verminderen. Dat kan een win-win opleveren voor de gezondheid én het milieu.

EERLIJKE HANDEL

Twee derde van de Belgen is overtuigd van de positieve impact van fair trade op sociaal en ecologisch vlak. Maar dat vertaalt zich niet in onze consumptie: de verkoop van fairtradeproducten is er voor het eerst op achteruit gegaan, en daar zit de inflatie voor veel tussen.

MIGRATIE

Migranten terugsturen is minder evident dan soms wordt voorgesteld, stelt nieuw onderzoek aan de VUB. Ook ontrading van migratie mist vaak zijn doel: de gevaren op de weg schrikken migranten niet af, de sprankel hoop op een beter leven is veel groter.

DR CONGO

Teams van Artsen Zonder Grenzen (AZG) hebben vorig jaar meer dan 25.000 slachtoffers van seksueel geweld opgevangen en behandeld in de Democratische Republiek Congo (DRC). Dat zijn meer dan twee slachtoffers per uur - veruit het hoogste aantal ooit door de organisatie geregistreerd in DRC.

KLIMAAT

Zwitserland en Italië hebben hun grens dichtbij de bekende Matterhorn moeten aanpassen door de klimaatverandering. De oorzaak zijn snel smeltende gletsjers en sneeuwvelden, die de basis van de grens vormen.

JAPAN

Leden van de Japanse regeringspartij LDP hebben Shigeru Ishiba verkozen tot nieuwe partijleider, en daarmee ook tot nieuwe premier van Japan. De verkiezing vertelt vooral veel over de partij zelf - de gevolgen voor Japan en de regio zijn moeilijker in te schatten, schrijft Sebastian Maslow, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Tokio.

BRAZILIË

Op 6 oktober houdt Brazilië gemeenteraadsverkiezingen. In grootstad São Paulo is de kiesstrijd ongemeen fel, met kandidaten die elkaar fysiek aanvallen tijdens debatten. De populariteit van een geestesgenoot van oud-president Jair Bolsonaro toont dat diens uiterst rechtse gedachtegoed springlevend is.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo