Nieuwsagentschap

Als het kwik klimt in India, stijgt ook het huiselijk geweld (OPINIE)

VROUWENRECHTEN
Alle nieuws

Meer nieuws

KLIMAAT

De CO2-voetafdruk van de rijkste mensen in de samenleving wordt sterk onderschat door alle lagen van de samenleving. Tegelijk wordt de klimaatafdruk van de armste mensen overschat.

 

NATUURBEHOUD

Meer dan 70 procent van de inwoners uit de G20-landen is voorstander om milieuschade strafbaar te maken. Bedrijven of regeringen die de natuur of het klimaat beschadigen zouden zo voor de rechter gebracht kunnen worden.

KLIMAAT

Steden in het zuiden zijn bijzonder kwetsbaar voor extreme hitte omdat ze gemiddeld minder groen hebben, stelt internationaal onderzoek in Nature. Parken, bossen en ander groen kunnen de temperatuur in de stad met 3 graden verlagen.

KLIMAAT

Tropische cyclonen vormen zich dichter bij de kustlijnen van Zuidoost-Azië, worden snel sterker en blijven langer hangen. Volgens onderzoekers is er dringend actie nodig om gemeenschappen die risico lopen te beschermen.

MARBURG

Het marburgvirus heeft al aan elf mensen het leven gekost in Rwanda. Het onderzoek om de precieze bron te achterhalen gaat nog door. Volgens de WHO is het regionale risico op besmetting weliswaar hoog, maar het mondiale risico eerder laag.

DIGITALISERING

Een telefoonpauze van slechts één minuut blijkt effectief te zijn om het telefoongebruik in de klas te verminderen én de focus van scholieren te verbeteren. Het is een positiever alternatief voor een totaalverbod, denken Amerikaanse onderzoekers.

LIBANON

Israël is de zesde inval in Libanon gestart sinds 1978. Vanessa Newby, assistent-hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, schetst de tijdlijn van wat een oneindig conflict lijkt.

EXTREEM WEER

Het aantal dagen dat het in sommige delen van Zuid-Amerika tegelijk extreem heet, droog en ontvlambaar is, is sinds de jaren 1970 meer dan verdrievoudigd.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo