Nieuwsagentschap

CO2 weegt (nog) zwaarder op temperatuur dan gedacht

OPWARMING
Alle nieuws

Meer nieuws

LUCHTVAART

Duizenden gevallen van hoge bloeddruk, diabetes en dementie kunnen gelinkt worden aan de vervuiling rond luchthavens. Dat zegt onderzoek van CE Delft. Ook rond Brussels Airport is de milieu-impact groot.

VISSERIJ

Duurzaamheidskeurmerk MSC stuurt een SOS de wereld in: de handel in niet-gecertificeerde Noordzeegarnalen ondermijnt de inspanningen van vissers die zich inzetten voor een duurzame garnalenvisserij. “De toekomst van de garnalenvisserij is in gevaar”, zegt het label.

EUROPESE VERKIEZINGEN

Onder inwoners van de Europese Unie (EU) is het gevoel van een Europese identiteit in de afgelopen vijftien jaar toegenomen – ondanks de Brexit en de eurocrisis. “De euro en open grenzen hebben de EU tastbaar gemaakt.”

LANDBOUW

Nederlandse onderzoekers komen op de proppen met een nieuw stalontwerp voor kippen, inclusief  een ‘badhuis’. Het is niet alleen razend populair bij de kippen, maar vermindert ook de vervuiling met fijnstof en ammoniak.

VERVUILING

Veel stortplaatsen voor huishoudelijk afval laten gas uit ontbindend organisch materiaal ontsnappen. Maar als dat afval PFAS bevat, kunnen de 'eeuwige chemicaliën' via die "boeren" in de lucht terechtkomen.   

NEUSHOORN

De toediening van radioactieve isotopen in de hoorn van neushoorns biedt hoop voor de bescherming van de soort. De stoffen kunnen douanediensten snel alarmeren, denken wetenschappers in Zuid-Afrika.

KLIMAAT

Denemarken voert als eerste land een belasting in op de uitstoot van de landbouw. Daarover heeft de Deense regering een breed compromis bereikt met de boeren, vakbonden en natuurorganisaties.

ONGELIJKHEID

Een ‘rijkentaks’ kan een meerderheid van de ondervraagden in bijna alle G20-landen wel bekoren. Naast een herverdeling van de rijkdom zijn ze ook voor bredere politieke en economische hervormingen, zo blijkt uit een Ipsos-peiling in opdracht van de denktank Earth4All en de Global Commons Alliance.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo