Nieuwsagentschap

Stortplaatsen kunnen PFAS "opboeren", blijkt uit Amerikaans onderzoek

VERVUILING
SIERRA LEONE

Sierra Leone heeft een officieel verbod op kindhuwelijken goedgekeurd. Eerder deze week zette president Julius Maada Bio zijn handtekening onder het wetsvoorstel dat een einde moet maken aan een praktijk die nog vaak voorkomt in het land.

VERKEER

Vorig jaar is het aantal Dodge Ram pick-uptrucks in Europa met 20 procent gestegen. Deze gevaarlijke en zwaar vervuilende voertuigen gebruiken een achterpoortje om de veiligheids- en milieuwet te omzeilen, zegt een coalitie van consumenten- en milieugroeperingen. “Hier past enkel een verbod”, schrijven ze in een verzoek aan de Europese Commissie. 

ENERGIE

Sneller dan verwacht heeft Northvolt een accu ontwikkeld op basis van natrium, waarvoor geen ‘kritieke’ mineralen nodig zijn én die de Europese afhankelijkheid van China voor de technologie zou kunnen doorbreken.

GEZONDHEID

Een derde van de volwassenen beweegt niet genoeg en bovendien blijkt inactiviteit steeds meer een trend. “Niet goed voor de gezondheid”, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). “Mensen moeten meer plezier krijgen in bewegen.”

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo