Nieuwsagentschap

Zweeds batterijbedrijf wil Europa's groene transitie aandrijven met zout

ENERGIE
Alle nieuws

Meer nieuws

KLIMAAT

Volgens een grootschalige, wereldwijde opiniepeiling van de VN wil 80 procent van de wereldburgers sterkere klimaatactie door hun regering en meer geopolitieke eenheid over het thema. Opvallend: dat is ook zo in grote olieproducerende landen.

ENERGIE

De energietransitie zet wereldwijd door, maar aan een trager tempo door de groeiende wereldwijde onzekerheid. Het zwaartepunt van de transitie verschuift wel meer naar de ontwikkelingslanden. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranking van het Wereld Economisch Forum.

ENERGIE

China, de grootste exporteur van afvalolie ter wereld, kan niet aan de stijgende vraag in Europa en de VS blijven voldoen. Dat is een probleem, want de luchtvaart zal de vraag nog doen verdrievoudigen.

BIODIVERSITEIT

Inspanningen om bedreigde soorten zoals haaien en roggen beter te identificeren, hebben vaak alleen maar geleid tot de conclusie dat ze steeds meer onder druk staan, zegt Braziliaans onderzoek. Eens verwerkt tot filets of kroketjes is het moeilijk en duur om te achterhalen over welke vissoort het precies gaat.

DIGITALE WERELD

In onze digitale wereld wordt veel gestreamd, ook rampen en live events van mensen of dieren in nood. Ongepast en voyeuristisch? Niet per se, zegt een nieuwe Britse studie. De events begrijpen, gevaren leren inschatten en elkaar steunen, spelen een belangrijke rol.

ANTIBIOTICARESISTENTIE

In de strijd tegen antibioticaresistentie - een bedreiging voor de volksgezondheid - stellen onderzoekers een nieuwe strategie voor: de antibioticataks. Niet voor de consument, wel voor de voorschrijvende arts.

SIERRA LEONE

Sierra Leone heeft een officieel verbod op kindhuwelijken goedgekeurd. Eerder deze week zette president Julius Maada Bio zijn handtekening onder het wetsvoorstel dat een einde moet maken aan een praktijk die nog vaak voorkomt in het land.

VERKEER

Vorig jaar is het aantal Dodge Ram pick-uptrucks in Europa met 20 procent gestegen. Deze gevaarlijke en zwaar vervuilende voertuigen gebruiken een achterpoortje om de veiligheids- en milieuwet te omzeilen, zegt een coalitie van consumenten- en milieugroeperingen. “Hier past enkel een verbod”, schrijven ze in een verzoek aan de Europese Commissie. 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo