Nieuwsagentschap

Een vijfde meer Amerikaanse 'monstertrucks' op Europese wegen

VERKEER
Alle nieuws

Meer nieuws

LUCHTVAART

Duizenden gevallen van hoge bloeddruk, diabetes en dementie kunnen gelinkt worden aan de vervuiling rond luchthavens. Dat zegt onderzoek van CE Delft. Ook rond Brussels Airport is de milieu-impact groot.

KLIMAAT

Volgens een grootschalige, wereldwijde opiniepeiling van de VN wil 80 procent van de wereldburgers sterkere klimaatactie door hun regering en meer geopolitieke eenheid over het thema. Opvallend: dat is ook zo in grote olieproducerende landen.

UITSTOOT

Twaalf EU-landen zullen hun nationale klimaatdoelstellingen niet halen, waarschuwt een analyse van milieudenktank Transport & Environment. Minstens zeven andere landen, waaronder België, zitten in de gevarenzone. Duitsland en Italië presteren slecht, Spanje en Polen kunnen straks wellicht langs de kassa van de koolstofkredieten.

ENERGIE

China, de grootste exporteur van afvalolie ter wereld, kan niet aan de stijgende vraag in Europa en de VS blijven voldoen. Dat is een probleem, want de luchtvaart zal de vraag nog doen verdrievoudigen.

DIGITALE WERELD

In onze digitale wereld wordt veel gestreamd, ook rampen en live events van mensen of dieren in nood. Ongepast en voyeuristisch? Niet per se, zegt een nieuwe Britse studie. De events begrijpen, gevaren leren inschatten en elkaar steunen, spelen een belangrijke rol.

ANTIBIOTICARESISTENTIE

In de strijd tegen antibioticaresistentie - een bedreiging voor de volksgezondheid - stellen onderzoekers een nieuwe strategie voor: de antibioticataks. Niet voor de consument, wel voor de voorschrijvende arts.

SIERRA LEONE

Sierra Leone heeft een officieel verbod op kindhuwelijken goedgekeurd. Eerder deze week zette president Julius Maada Bio zijn handtekening onder het wetsvoorstel dat een einde moet maken aan een praktijk die nog vaak voorkomt in het land.

ENERGIE

Sneller dan verwacht heeft Northvolt een accu ontwikkeld op basis van natrium, waarvoor geen ‘kritieke’ mineralen nodig zijn én die de Europese afhankelijkheid van China voor de technologie zou kunnen doorbreken.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo