Nieuwsagentschap

Krokodillen waren ooit vegetariër

WETENSCHAP
OBESITAS

Sinds 1990 is het aantal kinderen met overgewicht op elk continent explosief gestegen. De Verenigde Staten zijn koploper, maar veel andere landen zitten hen op de hielen. Wetenschappers vrezen voor een wereldwijde epidemie van obesitas bij jongeren, met ernstige gezondheidsrisico’s voor hun toekomst.

EERLIJKE HANDEL

Twee derde van de Belgen is overtuigd van de positieve impact van fair trade op sociaal en ecologisch vlak. Maar dat vertaalt zich niet in onze consumptie: de verkoop van fairtradeproducten is er voor het eerst op achteruit gegaan, en daar zit de inflatie voor veel tussen.

VLEESCONSUMPTIE

Mensen eten grote porties vlees als ze die geserveerd krijgen. Maak de portie vlees standaard een derde kleiner en 90 procent van de consumenten blijft net zo tevreden. Dat blijkt uit een Duits experiment in de cafetaria van een revalidatiekliniek.

GEZONDHEID

De hersenen, darmen en immuniteit zijn nauw met elkaar verbonden, dat is geen verrassing. Een nieuwe studie in het tijdschrift Cell legt het circuit bloot waarmee een mentale toestand zoals stress onze lichamelijke gezondheid kan beïnvloeden - met de klieren van Brunner in een hoofdrol.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo