Nieuwsagentschap

Haalt John Kerry Israël en Palestina uit de impasse?

DR CONGO

Teams van Artsen Zonder Grenzen (AZG) hebben vorig jaar meer dan 25.000 slachtoffers van seksueel geweld opgevangen en behandeld in de Democratische Republiek Congo (DRC). Dat zijn meer dan twee slachtoffers per uur - veruit het hoogste aantal ooit door de organisatie geregistreerd in DRC.

JAPAN

Leden van de Japanse regeringspartij LDP hebben Shigeru Ishiba verkozen tot nieuwe partijleider, en daarmee ook tot nieuwe premier van Japan. De verkiezing vertelt vooral veel over de partij zelf - de gevolgen voor Japan en de regio zijn moeilijker in te schatten, schrijft Sebastian Maslow, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Tokio.

LIBANON

In Libanon zijn in de voorbije week al meer dan 90.000 mensen hun huis ontvlucht door het escalerende geweld. Dat blijkt uit cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

OEKRAINE

Tussen juni en augustus heeft de oorlog van Rusland tegen Oekraïne meer dan 3200 burgerslachtoffers gemaakt, onder wie zeshonderd doden. Het zijn de meeste slachtoffers die op drie maanden tijd te betreuren vallen sinds de start van de oorlog.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo