Nieuwsagentschap

Voorbij het dodental: elke oorlogsdode tekent ook de levens van vele nabestaanden

OORLOG
Alle nieuws

Meer nieuws

CHOLERA

Het aantal overlijdens door cholera wereldwijd is in een jaar tijd met 71 procent gestegen, meldt de WHO. Het wereldwijde risico van de ziekte wordt als “erg hoog” bestempeld.

AFGHANISTAN

Ondanks het talibanverbod op werk voor Afghaanse vrouwen durven sommigen online een eigen zaak uitbouwen om in hun levensonderhoud te voorzien.

AFGHANISTAN

Een meerderheid van de ondervraagde Afghanen in een internetpoll steunt de rechten van vrouwen. Vaders zijn vooral pro vrouwenrechten als ze aan hun dochters denken.

TECHNOLOGIE

De milieu-impact van de snelle technologische ontwikkeling komt voor het grootste deel op rekening van ontwikkelingslanden, terwijl Industrielanden vooral profiteren. Dat blijkt uit een nieuw VN-rapport.

GEZONDHEID

Resistentie tegen antibiotica heeft in de voorbije decennia een miljoen doden per jaar geëist, en dat aantal loopt nog op. Volgens nieuwe cijers zullen in de volgende 25 jaar nog eens meer dan 39 miljoen doden vallen.

GEZONDHEID

De hersenen, darmen en immuniteit zijn nauw met elkaar verbonden, dat is geen verrassing. Een nieuwe studie in het tijdschrift Cell legt het circuit bloot waarmee een mentale toestand zoals stress onze lichamelijke gezondheid kan beïnvloeden - met de klieren van Brunner in een hoofdrol.

MOBILITEIT

Europese steden komen veel dichter bij het ideaal van de 15-minutenstad - waar alles snel zonder auto bereikbaar is - dan grote steden elders in de wereld. Maar tussen steden en wijken zijn er grote verschillen, en die kunnen ongelijkheid aanjagen.

LUCHTVAART

Uit een rondvraag aan een Britse topuniversiteit blijkt dat het academisch personeel zich goed bewust is van de schade die vliegreizen toebrengen aan het klimaat, maar dat velen nog vaak naar conferenties vliegen. 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo