Nieuwsagentschap

We minimaliseren de CO2-afdruk van de rijken en overschatten die van armste mensen

KLIMAAT
Alle nieuws

Meer nieuws

NATUURBEHOUD

Meer dan 70 procent van de inwoners uit de G20-landen is voorstander om milieuschade strafbaar te maken. Bedrijven of regeringen die de natuur of het klimaat beschadigen zouden zo voor de rechter gebracht kunnen worden.

VRUCHTBAARHEID

Deense onderzoekers hebben een verband aangetoond tussen geluidsvervuiling door het verkeer en vruchtbaarheidsproblemen. Dat verband is wel heel verschillend bij vrouwen en mannen.

KLIMAAT

Denemarken voert als eerste land een belasting in op de uitstoot van de landbouw. Daarover heeft de Deense regering een breed compromis bereikt met de boeren, vakbonden en natuurorganisaties.

VISSERIJ

Duurzaamheidskeurmerk MSC stuurt een SOS de wereld in: de handel in niet-gecertificeerde Noordzeegarnalen ondermijnt de inspanningen van vissers die zich inzetten voor een duurzame garnalenvisserij. “De toekomst van de garnalenvisserij is in gevaar”, zegt het label.

VLEESCONSUMPTIE

Mensen eten grote porties vlees als ze die geserveerd krijgen. Maak de portie vlees standaard een derde kleiner en 90 procent van de consumenten blijft net zo tevreden. Dat blijkt uit een Duits experiment in de cafetaria van een revalidatiekliniek.

KLIMAAT

Ontwikkelingslanden pompen elk jaar meer dan 600 miljard dollar aan subsidies in sectoren waarvan ze zelf veel schade ondervinden: fossiele brandstoffen en industriële landbouw. Beide sectoren jagen de klimaatcrisis aan waar de ontwikkelingslanden zélf de zwaarste gevolgen van dragen.

GEZONDHEID

Resistentie tegen antibiotica heeft in de voorbije decennia een miljoen doden per jaar geëist, en dat aantal loopt nog op. Volgens nieuwe cijers zullen in de volgende 25 jaar nog eens meer dan 39 miljoen doden vallen.

GEZONDHEID

De hersenen, darmen en immuniteit zijn nauw met elkaar verbonden, dat is geen verrassing. Een nieuwe studie in het tijdschrift Cell legt het circuit bloot waarmee een mentale toestand zoals stress onze lichamelijke gezondheid kan beïnvloeden - met de klieren van Brunner in een hoofdrol.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo