Nieuwsagentschap

Methaan: het laaghangend fruit van de klimaattransitie

METHAAN
Alle nieuws

Meer nieuws

MIGRATIE

Migranten terugsturen is minder evident dan soms wordt voorgesteld, stelt nieuw onderzoek aan de VUB. Ook ontrading van migratie mist vaak zijn doel: de gevaren op de weg schrikken migranten niet af, de sprankel hoop op een beter leven is veel groter.

POLITIEK

Van het voormalige Oost-Duitsland en Hongarije tot Azerbeidzjan en Georgië: in veel voormalige Sovjetlanden groeien pro-Russische politieke krachten. Hoogleraar Internationale Veiligheid Stefan Wolff analyseert het fenomeen.

TECHNOLOGIE

De Raad van Europa, de VS, Groot-Brittannië en een tiental andere landen hebben het eerste internationaal verdrag getekend om de opmars van artificiële intelligentie te verzoenen met de bescherming van de mensenrechten, de democratie en de rechtsstaat.

KLIMAAT

Het Europese klimaatbeleid ligt onder juridisch vuur van milieuactivisten. Zo heeft de EU in twee dagen tijd twee klimaatzaken aan het been: één vanwege haar klimaatdoelen tegen 2030 en één voor het labelen van vliegtuigen en schepen als ‘groene investering’.

OLIE

De vraag naar olie vertraagt sterk, volgens de nieuwste cijfers van het Internationaal Energie Agentschap. Onder meer de “explosieve groei van elektrische wagens” en de aanleg van meer spoor in China zetten druk op de wereldwijde vraag.  

MILIEU

We kennen ozon van de fameuze 'ozonlaag' die ons beschermt tegen de schadelijke gevolgen van de zon. Maar op grondniveau heeft het gas een negatieve invloed op de groei van tropisch woud. Dat verhindert de opname van 290 miljoen ton CO2 per jaar, stelt een nieuwe studie in Nature.

ELEKTRISCHE AUTO

De installatie van een laadpaal leidt tot meer omzet voor bedrijven in de buurt, blijkt uit onderzoek door het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Dat effect is nog sterker in wijken met lage inkomens.

KLIMAAT

De CO2-voetafdruk van de rijkste mensen in de samenleving wordt sterk onderschat door alle lagen van de samenleving. Tegelijk wordt de klimaatafdruk van de armste mensen overschat.

 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo