Nieuwsagentschap

De staat van ons klimaat: 7 op de 10 indicatoren staan op rood

KLIMAAT
Alle nieuws

Meer nieuws

GENDER

In plaats van te vertrouwen op internationale migratie voor bevolkingsgroei, sporen de Republikeinse partij en extreemrechts

MILIEU

Luchtvervuiling, zelfs onder de limieten opgelegd door overheden, houden verband met verschillen in de hersenen van kinderen. Dat blijkt uit een analyse van onderzoeken op vier continenten.

OBESITAS

Sinds 1990 is het aantal kinderen met overgewicht op elk continent explosief gestegen. De Verenigde Staten zijn koploper, maar veel andere landen zitten hen op de hielen. Wetenschappers vrezen voor een wereldwijde epidemie van obesitas bij jongeren, met ernstige gezondheidsrisico’s voor hun toekomst.

JAPAN

Leden van de Japanse regeringspartij LDP hebben Shigeru Ishiba verkozen tot nieuwe partijleider, en daarmee ook tot nieuwe premier van Japan. De verkiezing vertelt vooral veel over de partij zelf - de gevolgen voor Japan en de regio zijn moeilijker in te schatten, schrijft Sebastian Maslow, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Tokio.

KLIMAATVERANDERING

In de komende dertig jaar zullen Fiji, Kiribati en andere eilanden in de Stille Oceaan te maken krijgen met een zeespiegelstijging van minstens 15 centimeter. Een team van NASA is formeel: deze stijging zal plaatsvinden ongeacht of we de uitstoot van broeikasgassen nog kunnen beperken in de komende jaren.

MILIEU

Niet alleen de klimaatverandering, maar vooral stikstof verandert de samenstelling van Europese bossen. Door stikstofvervuiling schuiven planten namelijk meer op naar het westen.

 

BIODIVERSITEIT

De aantallen zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen in het wild zijn sinds 1970 gemiddeld met 73 procent afgenomen. Dat zegt het nieuwste Living Planet Report van het Wereld Natuur Fonds (WWF). In Latijns-Amerika en het Caribisch gebied is maar liefst 95 procent van de dieren verdwenen.

MILIEU

Kunnen planten deel zijn van de oplossing in de strijd tegen plasticvervuiling en microplastics? Onderzoekers denken van wel, en hebben een lijst aangelegd met soorten die hier goed in zijn op het land én in het water.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo