Nieuwsagentschap

Klimaatzaken nemen vaker bedrijven in het vizier

KLIMAAT
Alle nieuws

Meer nieuws

GEZONDHEID

Middelbare scholieren die worstelen met mentale gezondheidsproblemen en stress grijpen sneller naar e-sigaretten. Dat blijkt uit Australisch onderzoek.

OCEANEN

De oceaan wordt steeds lawaaieriger en dat is een probleem voor baby-oesters. Zij vertrouwen op akoestische signalen om zich te vestigen.

INNOVATIE

Toen zware stormen in Australië het elektriciteitsnet in de problemen brachten, leverden elektrische auto’s stroom terug aan het net om het te stabiliseren. Volgens onderzoekers kunnen elektrische voertuigen zo een belangrijke rol spelen in noodsituaties.

DIERENWELZIJN

Met een nieuwe wet gaat Australië het verschepen van levende schapen volledig uitfaseren. De sector is woedend, dierenrechtenorganisaties spreken van een historische overwinning.

WINDENERGIE

Europese landen hebben nu al voldoende ruimte op zee toegewezen aan windmolenparken om de klimaatdoelen tegen 2030 te halen. België vormt daarop de uitzondering, blijkt uit een analyse van het WWF.

ANTROPOCEEN

Het Antropoceen, het tijdperk waarin de aarde diepgaand wordt beïnvloedt door menselijke activiteit, is naar alle waarschijnlijkheid al in de jaren 1950 gestart. Dat zeggen Japanse en Australische aardwetenschappers.

EXTREEM WEER

Het aantal dagen dat het in sommige delen van Zuid-Amerika tegelijk extreem heet, droog en ontvlambaar is, is sinds de jaren 1970 meer dan verdrievoudigd.

INNOVATIE

De ceo’s van meer dan vijftig bedrijven roepen de nieuwe EU-Commissie op om vast te houden aan het klimaatdoel van uitstootloze auto’s tegen 2035. De doelstelling geeft de sector de zekerheid die broodnodig is om de transitie tot een goed einde te brengen, zeggen onder meer Volvo, Maersk en Uber.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo